ĆIRO BLAŽEVIĆ

‘Sine, Kina me želi u A reprezentaciji’

Unatoč neuspjehu s kineskom U-23 reprezentacijom u kvalifikacijama za odlazak na OI u London, Kinezi se ne misle olako riješiti ‘trenera svih trenera’
 Dado Ruvić / Cropix

ZAGREB - Nakon što se u Omanu oprostio od kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, Ćiro Blažević trebao je predah. Skupio je stvari, sjeo u avion i već u subotu ujutro osvanuo u Zagrebu. Rane su još svježe, a ni Ćiro se očigledno nije ohladio od poraza u četvrtak.

Poništeni pogodak

- Još sam u šoku. Vrlo sam teško preživio ovu pljačku. Ma, pljačku stoljeća, sine moj - vrtio je uzrujano kadrove utakmice iz Omana.

Podsjetimo, dvadesetak minuta prije kraja Kina je zabila pogodak za vodstvo koje je nudilo produžetke, možda i rulet jedanaesteraca. A onda su kola krenula nizbrdo...

- Isključili su mi igrača, ali ni to im nije bilo dovoljno. Zabili smo gol minutu prije kraja i glavni je već pokazao na centar, ali pomoćni... Ah, taj pomoćni - evocirao je uspomene “trener svih trenera” čiji su se igrači raspali u produžecima, primili tri “komada” i na Otok mogu ići samo turistički.

- Ma, htio sam povući ekipu s terena, ali to bi bio skandal. A ovo nije skandal kad te tako opljačkaju - pitao se Ćiro Blažević koji nam je u četvrtak netom nakon utakmice najavio razgovore s čelnicima Saveza o njegovij budućnosti za kormilom Kine.

- Htio sam uzeti nekoliko dana odmora u Zagrebu, napuniti baterije, a zatim ću otići razgovarati s tim dragim ljudima - rekao je izbornik kineske reprezentacije koji još uvijek ne zna što nosi budućnost.

Pregovori u Kini

Razgovori ga tek čekaju, ali čini se da za taj stol Ćiro može sjesti mirne duše jer ga se Kinezi ne odriču.

- Moram doći gore jer su mi rekli da me se ne namjeravaju riješiti - bio je znakovit Ćiro.

Na naše pitanje što nude - produžetak suradnje s ovom, ruku na srce, drugom kategorijom ili neku novu opciju - Ćiro je ostao nijem. No, ne zadugo.

- Sine, nekoliko je kombinacija u igri. Jedna od njih je i A reprezentacija - nije mogao izdržati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:57