OLIĆ MEĐU ZVIJEZDAMA

VIDEO: Još je samo Del Piero zabio hat-trick u polufinalu LP-a

Juventus' Alessandro Del Piero (L) celebrates with his team mate Antonio Candreva after scoring against Lazio during their Serie A soccer match at the Olympic stadium in Turin, January 31, 2010. REUTERS/Tony Gentile (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters

Alessandro del Piero dobio je društvo! Talijanski nogometaš i živa legenda Juventusa do sinoć je bio jedini igrač u povijesti koji je u polufinalu Lige prvaka postigao hat-trick.

Sve do jučerašnjeg dvoboja na Gerlandu u kojem je hrvatski reprezentativac Ivica Olić s tri pogotka potopio sve nade Lyona i odveo Bayern u finale. Tako se hrvatski napadač pridružio Del Pieru u tom odabranom društvu nakon 12 godina 'samovanja'.

Podsjetimo, sjajni Talijan je svoj hat-trick postigao davne 1998. godine kada je njegov Juventus u prvoj polufinalnoj utakmici deklasirao Monaco sa 4-1 (jedan je dodao Zidane). Talijanski gigant u tom je trenutku bio u pohodu na treće uzastopno finale Lige prvaka koje su i dohvatili nakon što su u uzvratu poraženi 2-3.

Naslov prvaka Europe nisu osvojili ponajviše zahvaljujući Predragu Mijatoviću čiji je pogodak odnio trofej na madridski Bernabeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:20