KAKVA UTAKMICA

Tottenham slavio sa 9-1, Kranjčar zabio gol!

Sjajni je Defoe susret je završio s pet pogodaka, i to svih pet u drugom poluvremenu
Tottenham Hotspurs' Jermain Defoe (C) shoots past Wigan Athletic's Titus Bramble (L) during the Premiership match at White Hart Lane in London on November 22, 2009. Tottenham won the game 9-1 with Jermain Defoe scoring five second-half goals as Tottenham humiliated Wigan to record their highest top-flight win. AFP PHOTO / Adrian DennisFOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo.
 AFP

Impresivnu su predstavu priuštili nogometaši Tottenhama svojim navijačima u 13. kolu Premier lige. Na White Hart Laneu su deklasirali Wigan s nevjerojatnih 9-1, a briljirao je Jermain Defoe.

Sjajni je napadač s pet pogodaka, i to svih pet u drugom poluvremenu (!), skočio na čelo ljestvice strijelaca. Jedanaest je puta tresao suparničke mreže.

I dok je Defoe bio pucački raspoložen, impresivan je što se asistencija tiče bio Aaron Lennon. Tri je puta točno dodao loptu svojim suigračima za pogodak, a uz to je i sam uspio matirati suparničkog vratara Chrisa Kirklanda.

Lennon je već u devetoj minuti asistirao Peteru Crouchu za 1-0, a taj se rezultat održao sve do odmora. A onda je krenuo šou. Defoe je došao do ekspresnog hat-tricka golovima u 51., 54. i 58. minuti. Dvaput mu je dodao Lennon, a jednom Wilson b. No, tu nije bio kraj.

U nastavku je pogodio Lennon, a za četvrti zgoditak Defoea asistent je bio hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka. Svoj briljantan dan Defoe je zaključio golom u 87. minuti, a Tottenham je svoju bajku nastavio minutu kasnije golom za 8-1, a potom i u posljednjim sekundama kada je red došao i na Niku Kranjčara. Drugi je to pogodak hrvatskog reprezentativnog veznjaka od kada se pridružio londonskom klubu prije nešto manje od tri mjeseca.

Tottenham je u savršenom danu uputio 14 udaraca unutar okvira suparničkog gola, a čak je devet lopti pronašlo cilj! Najuvjerljivija mu je to pobjeda otkad postoji Premier liga, a ujedno se radi i o najvećoj pobjedi jedne momčadi u Premiershipu od 1995. kada je Manchester United s 9-0 razbio Ipswich. Wiganu je to, pak, bio najgori ligaški dan u povijesti. Dosad su najteže poraženi 1990., kada je sa 6-1 bolji bio Bristol City. Na posljednja su dva gostovanja nogometaši Roberta Martineza primili 13 golova.

I Kranjčar i Ćorluka su odradili svih 90 minuta na terenu, a naš je vezni igrač u 40. minuti zaradio i žuti karton.

Premier liga, 13. kolo:

Tottenham – Wigan 6-1 (Crouch 9, Defoe 51, 54, 58, 69, 87, Lennon 64, Kirkland 88-ag, Kranjčar 90 / Scharner 57)

Bolton – Blackburn 0-2 (Dunn 32, Ricketts 73-ag)

Stoke – Portsmouth (kasnije)

Redoslijed: 1. Chelsea 33, 2. Manchester United 28, 3. Arsenal 25 (-1), 4. Tottenham 25, 5. Aston Villa 22...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:39