ZAPAŽENA ROLA

Niko: Ovakvu utakmicu nisam igrao od pionirskih dana

Hrvatski reprezentativac zasut je komplimentima kako menadžera tako i novinara koji ga nazivaju "najmudrijom Redknappovom investicijom"
 AP

ZAGREB - Harry Redknapp je na devetom nebu nakon što se njegova momčad u nedjelju grubo našalila s Wiganom koji je ispratila kući s - devet komada. U nesvakidašnjoj utakmici “spursi” su na poluvremenu držali mršavo 1-0 vodstvo, da bi u nastavku igre eksplodirao Jermaine Defoe (strijelac pet pogodaka) kojem je kao arhitekt igre sekundirao Niko Kranjčar.

Hrvatski reprezentativac odigrao je bombon-utakmicu, vodio igru, asistirao i zaključio golijadu udarčinom pod gredu sa 14 metara. Novinar londonskog Evening Standarda podsjeća da je Kranjčar prethodno okrenuo naglavce utakmicu sa Sunderlandom (ušao u 63. minuti), da je odigrao blistavo protiv Wigana i da se generalno pokazuje najmudrijom investicijom Harryja Redknappa koji ga je kupio za samo 2,5 milijuna funta.

- Kada sam posljednji put igrao sličnu utakmicu? Ne mogu se sjetiti. Mora da je bilo u pionirskim danima jer već u juniorima nije bilo takvih rukometnih rezultata. Teško je objasniti ovakav rasplet s obzirom na to da je Wigan na poluvremenu držao 0-1 i ništa nije upućivalo na raspad njihova sustava. Onda smo u drugom poluvremenu počeli zabijati kao na pokretnoj traci i što je najsmješnije - nismo čak uspjeli realizirati sve prilike. S obzirom na to kakav je to bio festival šansi, ispada da su gosti dobro prošli - kaže Kranjčar.

Tottenham je danas četvrti i na dobrom putu da izbori mjesto koje vodi u (kvalifikacije za) Ligu prvaka?

- Četvrti smo s jednakim brojem bodova kao Arsenal. Nitko ne sanja o naslovu prvaka, to bi ipak bilo pretenciozno, mislim da će se za titulu do kraja hrvati Chelsea, Manchester United i Arsenal. Mi ćemo biti sretni ako ostanemo ovdje gdje se trenutačno nalazimo. Vjerujem da je to naša realnost, na ruku nam ide sjajna klima u momčadi i oko kluba. Nitko pred momčad ne stavlja imperative, možemo rasterećeno igrati do kraja prvenstva.

U nastavku sezone pojačat će vas Luka Modrić?

- Definitivno naš veliki adut. Ne znamo još kada će se Luka definitivno vratiti na teren, ali dobro se oporavlja. Svakodnevno trenira s kondicijskim trenerom, uskoro bi se mogao priključiti radu s momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:16