INVAZIJA HAJDUKOVACA

'TO ĆE BITI NEŠTO NOVO ZA NAS, NAVIKLI SMO IGRATI PRED NEKOLIKO STOTINA LJUDI' Trebotić u strahu od Torcide

 Tomislav Kristo / CROPIX

Jedini igrač Lokomotive koji je u karijeri igrao za današnjeg suparnika u finalu Hrvatskog kupa je Dinko Trebotić. Ovaj 22-godišnji veznjak Hajdukovo je dijete, koji je nakon što ga je na izlazna vrata poslao tadašnji trener Mišo Krstičević, prošlog ljeta završio na Kajzerici. Trener Tomislav Ivković mu vjeruje, Trebotić je jedan od najstandardnijih prvotimaca u sjajnoj Lokomotivinoj sezoni.

- Mi smo napravili povijesni uspjeh, najveći od osnutka kluba, osigurali smo 2. mjesto i ušli u finale Kupa. Ali mi moramo ići do kraja, pokušati osvojiti trofej. To je velika stvar, pogotovo za nas tako mlade. Nema opuštanja, bit će i za to vremena. Sada smo maksimalno koncentrirani na Hajduk, atmosfera je odlična, optimisti smo - kaže Trebotić. U prvoj utakmici Hajduk je bio dominantniji, stvorio je više šansi i slavio sa 2:1.

- Hajduk nas je iznenadio u tom dvoboju, cijelu sezonu nije odigrao tako dobru utakmicu kao protiv nas. No sada će biti nešto sasvim drugo, bez obzira što će oni imati veliku potporu navijača, ipak mi igramo kod kuće. Imamo aktivan rezultat i sve je otvoreno. Nikome ne bih davao prednost, a mi svakako moramo zabiti gol. Nadam se da ćemo i pobijediti.

Što morate promijeniti u odnosu na prvi sraz?

- Tada nismo uspostavili našu prepoznatljivu igru, nismo imali posjed lopte. Sada moramo napasti, zaigrati napadački, kao što uvijek igramo.

Očekuje se invazija s juga, Torcida će biti važan faktor?

- Sigurno je da će to biti nešto novo za nas, jer smo navikli igrati pred nekoliko stotina ljudi. Ali imamo dosta igrača s iskustvom i to nas ne bi smjelo smesti. Moramo se koncentrirati na ono što je na terenu i zaboraviti na tribine. Da mogu birati, ne bih izabrao utakmicu bez Torcide. Volio bih da dođe što više Hajdukovih, ali i naših navijača. Da tribine budu što ispunjenije.

Kao bivši Hajdukov igrač ima poseban motiv? Kao igrač Zagreba i Lokomotive još nikad nije svladao splitske Bijele.

- Hajdukovo sam dijete, cijeli život sam, donedavno, bio tamo, a rastali smo se na ne baš lijep način. Nije mi svejedno, ali drago mi je što finale Kupa igram baš protiv Hajduka. Ipak, kao profesionalac, protiv svakog suparnika dajem najbolje što mogu, kako god se zvao.

Je li se čuo s nekim iz redova Bijelih?

- Čuo sam se vratarom Lovrom Kalinićem, s njim se često čujem. Uvijek postoje neke šale, podbadanja. I moram priznati da kod njega baš i nisam osjetio neki strah.

Jeste li na treninzima vježbali jedanaesterce?

- Često pucamo s bijele točke pa smo tako to činili i uoči uzvrata s Hajdukom. Spremni smo za jedanaesterce, ali svi želimo priču riješiti prije toga!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:18