SJAJAN DEKOR

NA FINALU KUPA VIŠE LJUDI NEGO U LIGI PRVAKA Hajduk gledalo 12 tisuća ljudi. A Dinamo cijelo proljeće 9700!

Nema sumnje da je slavlje Hajduka izazvalo ljubomoru u Maksimiru. Ne toliko zbog trofeja, koliko zbog te atmosfere
 Boris Kovačev/CROPIX

Na Maksimiru je palo šest golova, mogao se vidjeti odličan nogomet, a svjedočilo mu je 12 tisuća gledatelja. Nijedna ta stavka nema veze s Dinamom koji je na tribine svoga stadiona ovoga proljeća privukao 9700 navijača.

Gotovo tri tisuće manje nego ih je stiglo gledati Lokomotivu i Hajduk. Bio je to finale Kupa koji se u današnjim uvjetima - kad se navijači na utakmicama mogu ponekad i poimence nabrojati - ima pravo nazvati fantastičnim dekorom.

Gospodin Ivković

- Vraćamo vjeru u HR nogomet - poručio je Tomislav Ivković koji je svojim ponašanjem u srijedu počeo vraćati vjeru i u trenerski ceh domaćeg nogometa. Pristojnost koju je pokazao, u našim uvjetima nažalost moramo isticati. Tako je Ivković pokazao gospodsku crtu pruživši ruku Igoru Tudoru još dok sudac nije odsvirao kraj i unatoč tome što je to možda najvažniji mu poraz u trenerskoj karijeri. Isto je napravio i s cijelom rezervnom klupom, od masera i oružara pa do Gige Vukovića čiji je pogodak u finišu prvoga dijela usmjerio Hajduk prema trofeju.

Nema sumnje da je slavlje Hajduka izazvalo ljubomoru u Maksimiru. Ne toliko zbog trofeja, jer oni su konstanta u posljednjih desetak godina “modre” vladavine domaćim nogometom, koliko zbog te atmosfere.

Što bi dao Dinamo...

Jer, ako ne računamo utakmicu pretkola Lige prvaka s Mariborom na kojoj su ulaznice bile za kunu (za sve tribine, deset kuna za zapad), tih 12 tisuća gledatelja mogu biti tek čežnja za Dinamo od čijih su utakmica čini se odustali i oni najvjerniji navijači. Uostalom, više ih se u subotu skupilo na turniru BBB-a u spomen na “one kojih više nema”, nego na tribinama Maksimira u utakmici s Lokomotivom (prvi protiv drugog u prvenstvu!) istoga dana.

Istina, u Maksimiru bi radije da ti navijači pored stadiona ni ne prolaze, ali alternativu nemaju. Tiha većina ne postoji, nove generacije tek treba odgojiti. Iako, i tu padaju na ispitu. Od svih silnih osnovnih škola u Zagrebu, Dinamo je u četvrtak posjetio onu na Bukovcu. Ne bi bilo loše da tamo nisu svratili po jubilarni, deseti put...

UKUPNO

1. Hrvatska - Srbija, 5. kolo kvalifikacija za SP - 35.000 gledatelja

2. Dinamo - Maribor, pretkolo Lige prvaka - 23.000

3. Hrvatska - Makedonija - 1. kolo kvalifikacija za SP - 15.000

4. Lokomotiva - Hajduk, Finale Kupa Hrvatske - 12.000

5. Dinamo - Hajduk, 9. kolo HNL-a - 10.000

DINAMO, posjet u Ligi prvaka

Dinamo - Porto. 1. kolo Lige prvaka - 4683

Dinamo - PSG, 3. kolo Lige prvaka - 9326

Dinamo - Dinamo Kijev, 6. kolo Lige prvaka - 3663

Posjet u HNL-u ovog proljeća

Dinamo - Slaven Belupo - 2000

Dinamo - Osijek - 3000

Dinamo - Zadar - 1000

Dinamo - Inter - 1500

Dinamo - Slaven Belupo - 1000

Dinamo - Split - 1200

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:16