SAPUNICA NA POLJUDU

Svaguša nagovara Vučevića da ostane?!

Svagušina želja je dovođenje stranca, ali platiti 400.000 eura za trenera koji bi u drugom dijelu prvenstva držao sigurno drugo mjesto, nepotreban je izdatak za Hajduk
Split, 311010.Danas je na Hajdukovom stadionu prvi trening odrzao novi trener Hajduka Goran Vucevic koji se pred novinarima ukazao samo jedan minut.Na fotografiji: Goran Vucevic i Zlatko Vujevic.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todoric / CROPIX

Prošlog vikenda tražio se odgovor na pitanje “tko će biti nasljednik Špace Poklepovića”, a dva dana kasnije već se navijači pitaju “tko će biti trener poslije Vučevića”. Takva je čudna situacija nastala nakon što je gradonačelnik Kerum postavio Vučevića kao privremeno rješenje za tjedan dana, za dva susreta, sa Zenitom i Zagrebom. Zbog toga je Uprava kluba došla u neugodnu poziciju da mora ponovno razmišljati tko je nasljednik aktualnog “tjednog rješenja”.

Da Hajduk ipak ne bi došao u takvu situaciju, gdje će se javnost zabavljati njihovim izborom trenera kao nekom TV sapunicom s “milijun epizoda”, danas će za stol sjesti predsjednik Uprave Joško Svaguša i trener prve momčadi Goran Vučević. Najave sastanka govore da je Svaguša voljan nagovoriti Vučevića na ostanak do kraja jeseni, jer takva opcija najbolja je za Hajduk u ovom trenutku.

Bez obzira što su Svaguša i Vučević imali problema u komunikaciji tijekom prošle sezone, danas je budućnost Hajduka u prvom planu, a jasno je da bi ostanak Vučevića do isteka polusezone bio najbolji i najjednostavniji odgovor na pitanje “tko je trener Bijelih”. Jer, dovesti nekog novog trenera u ovom trenutku je vrlo riskantan potez, a do kraja jeseni četiri su prvenstvene i dvije europske utakmice.

Svagušina želja je dovođenje stranca, ali platiti 400.000 eura za trenera koji bi u drugom dijelu prvenstva držao sigurno drugo mjesto, nepotreban je izdatak za Hajduk. To je financijska strana priče o izboru trenera koja se unatoč imenovanju Vučevića nastavlja kao da se ništa nije dogodilo prošle subote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:17