TEKMA VISOKOG RIZIKA

Hajduk rezervirao tisuću ulaznica za goste, ali Rusi uopće ne dolaze na Poljud?!

 Joško Ponoš/CROPIX

SPLIT - Meč Hajduka i Zenita označen je kao utakmica visokog rizika. Splitska policija bit će u punoj pripravnosti. U stalnom su kontaktu s ruskom policijom, a posebno nakon novinskih najava o dolasku velike grupe ruskih navijača koje će pojačati huligani iz Srbije. No, službenih najava o dolasku Rusa - zasad nema.

- Imamo informaciju o dolasku stotinjak navijača, i to s klubom. To su sponzori i prijatelji kluba. Nemamo najavu dolasku navijača Zenita - izjavila je Marina Kraljević Gudelj iz PU splitsko-dalmatinske.

Takvih najava nema ni u Hajduku. Za gostujuće navijače rezervirali su tisuću ulaznica na jugozapadnoj tribini, ali Rusi još nisu stigli u Split.

Prema riječima naših kolega iz Sankt Peterburga, očekuje se da u Split stigne grupa od 300-tinjak najžešćih navijača Zenita. Radi se o prilično ratobornim tifozima, što su i pokazali u Rusiji kada su organizirali šačekušu za torcidaše.

Zbog toga će policija angažirati jake snage, samo će na stadionu biti 300 policajaca, a kontrolirat će se svi važniji punktovi u gradu.

Oprez je nužan i zbog nemilih događaja prošlog vikenda, kada je pod sjevernu tribinu bačen eksploziv, a pronađena je i jedna neaktivirana eksplozivna naprava. Policija provodi istragu, a ispitano je desetak osoba.

Danima se već na portalima mogu pronaći komentari u kojima se najavljuje odmazda Torcide zbog napada koji su doživjeli u Sankt Peterburgu. Bit će to utakmica visokog rizika i zbog odluke Uefe da će rigorozno kazniti svaki sljedeći incident na tribinama. Hajduku prijeti igranje pred praznim tribinama u slučaju najmanjeg incidenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:24