ŠTIMCU STIŽU POJAČANJA

ŠUKER U OFENZIVI Sertic želi igrati za Vatrene

Deni Alar ima 22 godine, on je sin Brođanina Gorana Alara, negdašnjeg napadača Osijeka i Hajduka, špica koja je ove jeseni zabila 16 pogodaka za Rapid
 AFP

Dok naše medije pune priče o čudesnom dječaku iz Maksimira Alenu Haliloviću i njegovim emotivnom procjepu između Hrvatske i BiH, jedan Hrvat u Austriji, već poprilično zreo i ozbiljan igrač zabija i oduševljava zemlju koja za nogomet nije najtalentiranija, ali zna prepoznati kvalitetu.

Deni Alar ima 22 godine, on je sin Brođanina Gorana Alara, negdašnjeg napadača Osijeka i Hajduka, špica koja je ove jeseni zabila 16 pogodaka za Rapid i nad čijim se imenom pitamo; bi li dobro došao Vatrenima i možemo li ga oteti Austrijancima ispred nosa? Štimcu poduzetnosti ne manjka, on je još ljetos pokrenuo tu priču, austrijski mediji tada su se raspisali da je "pritisnuo Gorana, neko vrijeme suigrača u Splitu" i želi spasiti stvar. Jer Deni je već mogao odjenuti kockasti dres, ali tadašnji izbornik mladih Dražen Ladić nije bio vruć za njim.

Dobra je stvar što Alar još uvijek ima pravo birati, nije odigrao službenu utakmicu za državu u kojoj je rođen (Zeltweg), a činjenica je da je stručnom stožeru Kockastih zanimljiv. Logično, preporučuju ga njegovi golovi, iako ne treba pomišljati da je Šuker ili Bokšić.

No, Alar nije jedino novo ime iz inozemstva koje bi se 2013. naći moglo barem u širim planovima Igora Štimca. Dok je kod njega i uvjet "bude li to želio", drugi je sada konačno zainteresiran; Kuća nogometa ponovno je aktivirala priču o Gregoryju Sertiću, 23-godišnjaku, veznjaku Bordeauxa. Davno je iz Rusanove krenulo prvo zanimanje, tada se Sertić premišljao, zapravo davao prednost Francuskoj, da bi sada kazao - "Croatie". U međuvremenu kod Tricolora nije došao niti blizu ozbiljnih kombincija za A vrstu. Zorislav Srebrić i Ivo Šušak aktivno se bave skautskom misijom, gledali su ga na utakmici francuskog prvenstva.

- Našli smo se s njim, on bi po završetku obveze u Bordeauxu, negdje oko Božića, trebao doći u Zagreb i definitivno riješiti sve dvojbe, te se staviti na raspolaganje hrvatskoj reprezentaciji - kazao nam je Ivo Šušak, te dodao: - Naravno, pritom ne znam hoće li ga Štimac zvati ili ne, to je odluka izbornika, u svakom slučaju Igor je upoznat s našim akcijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:27