ZABIO ZA 30 SEKUNDI

SJAJAN POVRATAK ČILEANCA Fernandes stopira Wilsonov otkup ugovora od Sportinga

Povratkom Čileanca kompletiran je tercet Soudani - Čop - Fernandes koji je lani zabio 71 gol
 Jure Miskovic / CROPIX

Svega tridesetak sekundi bilo je potrebno Junioru Fernandesu da se vrati starim navikama.

Čileanac je zabio gol Osijeku odmah po ulasku u igru. Malo kasnije pogodio je gredu te servirao Čopu loptu kao na pladnju. Sasvim je onda jasno zašto Zoran Mamić čeka povratak Juniora Fernandesa kao ‘ozebli sunce’.

- Fernandes još nije dosegao pravu razinu forme. Zapravo, daleko je od one razine na kojoj je pružao najbolje igre u Dinamu - dojam je Zorana Mamića nakon utakmice.

Luksuz od 3,5 mil. eura

Ako je ovakav Fernandes daleko, kakav će tek biti kada se približi lanjskoj razini forme...

S njegovim povratkom konačno je kompletiran tercet ‘Soudani - Čop - Fernandes’ koji je u lanjskoj sezoni postigao 71 gol i imao 26 asistencija. Možda malo prekasno s obzirom na europska natjecanja, ali dovoljno brzo da u Dinamu dva puta promisle prije nego odluče otkupiti Wilsonov ugovor od Sportinga. Portugalc još nije pokazao da je igrač prevage, a izdvojiti 3,5 milijuna eura za rezervu je luksuz koji si ne mogu dozvoliti niti bogatiji klubovi od Dinama.

Pjaca kao alternativa

Uz ovakvog Fernandesa, kojem će alternativa na desnom krilu biti reprezentativac Marko Pjaca te sjajnu statistiku Angela Henriqueza koji može konkurirati za tu krilnu poziciju ali i onu centralnog napadača, čini nam se kako Wilsonove dionice za ostanak u Maksimiru slabo stoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:56