VELIKI POSAO U DINAMU

MAMIĆ NAJAVIO NOVI DINAMO 'Uskoro će nam u napadu igrati igrači Man. Uniteda i Liverpoola!'

Hodžićev ugovor smo već otkupili od Liverpoola, sada ćemo i Henriquezov iz Uniteda
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Ono što nam je kazao u Glasgowu, Zdravko Mamić potvrdio nam je i jučer:

- Da, definitivno otkupljujemo ugovor Angela Henriqueza od Manchester Uniteda!

Izvršni predsjednik dodao je i ovo:

- Dinamov napad uskoro će predvoditi igrači Manchester Uniteda i Liverpoola! Angelo Henriquez i Armin Hodžić! Hodžićev ugovor smo već otkupili od Liverpoola, samo je problem što je imao problema s trbušnim zidom. Ne žurimo, Hodžić kreće na zimskim pripremama. Bit će to sjajan dvojac, obojica imaju po 20 godina...

Usput smo saznali da uskoro stižu i svi potrebni papiri za registraciju bivšeg kapetana mlade momčadi Barcelone Danyja Olma.

Ako ste možda propustili, otkupna cijena Henriqueza iznosi 1,5 milijuna eura, neće biti problem, Dinamova blagajna može istresti tu svotu.

Henriqueza je u Dinamo doveo - Zoran Mamić! Kao i Juniora Fernandesa, El Arabi Hilal Soudanija, Ivu Pinta, Eduarda, Machada... Poslovi njihova dovođenja išli su preko njega, on je gledao te igrače i dao konačni amen. To smo naveli stoga što je za vrijeme dok je stolovao samo kao sportski direktor mlađi Mamić često bio kritiziran da je griješio u dovođenju igrača. Naravno da je bilo pogrešnih procjena, no, kao što vidimo, Zoran Mamić zna dovesti prave španere.

Vratimo se mi ipak priči o dolasku Angela Henriqueza, nove maksimirske zvijezde. Njegov menadžer zove se Fernando Felichevic, čovjek je Čileanac hrvatskih korijena. Jedan je od najpoznatijih menadžera u Južnoj Americi, u njegovoj “štali” su igrači poput Alexisa Sancheza, Artura Vidala, Garyja Medela, Claudija Brava, Felipea Gutierreza... Njegov štićenik je i Angelo Henriquez. U trenucima kad je Louis van Gaal objasnio Henriquezu da trenutačno za njega nema mjesta na Old Traffordu, Felichevic je odmah kontaktirao Zorana Mamića. Znali su se preko nogometnih veza, ali presudnu ulogu u dovođenju Henriqueza imao je - Junior Fernandes.

Naime, Felichevicu, ali i mnogim svjetskim poznatim menadžerima i nogometnim krugovima iznimno se svidio potez Dinama koji je bez obzira na lom noge otkupio ugovor Juniora Fernandesa od Bayera Leverkusena.

- Pokazali ste da ste veliki klub! Imam jednog jako dobrog napadača za vas - kazao je Felichevic mlađem Mamiću

Bio je to, naravno, Angelo Henriquez. Mamić ga je pogledao i odmah kazao - da. Čileanac je, dakle, u Dinamo došao na preporuku koju je ispisao Dinamo, onog trenutka kad se u teškim trenucima odlučio za Juniora Fernandesa istresti novac za otkup njegova ugovora i na taj način mu vjerojatno spasio karijeru.

Henriquez nam je prije neki dan kazao da mu je Fernandes pričao bajke o Dinamu i ljudima koji vode klub te da je nakon toga potpuno miran došao u Zagreb, gdje želi ostati duže vremensko razdoblje.

Fernandes i Henriquez postali su Dinamov PR za Čile, pa ne bi bilo čudno da uskoro u plavi dom stigne još neki Čileanac.

Slična je priča bila s Tonelom, koji je bio PR za portugalsko nogometno područje. On je uvijek na sav glas hvalio Dinamo, a posljedice njegovih “reklamnih slogana” najbolje vidimo danas kad je plava svlačionica postala “portugalska kolonija”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:12