VRATA SU IM OTVORENA

Šimunića i Pletikosu čekamo do zadnjeg dana!

Hajduk je doveo karakterne igrače, atmosfera je pozitivna, a na Balakovu je da složi momčadi i ostvari rezultat
Zagreb, 271108.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica 3. kola skupine D Kupa UEFA izmedju zagrebackog Dinama i Spartaka iz Moskve. Na slici: Stipe Pletikosa.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

SPLIT - Milo Nižetić, član Uprave Hajduka zadužen za struku, imao je delikatan posao protekla dva mjeseca. Morao je smanjiti kadar, s igračima postići da prihvate stimulativne ugovore te osigurati pojačanja. Nižetić drži da Hajduk ima kvalitetan kadar, atmosfera je pozitivna, a sad je na Balakovu da napravi momčad i rezultat.

- Odlučili smo se za Balakova jer smo trebali promijeniti atmosferu u momčad. Uzeli smo stranca, iako cijenimo domaće trenere. Ali, znate kako je to izgledalo na kraju prošle sezone. U onakvoj situaciji izgorio bi i Capello.

Rezultat će sve diktirati, a već prve utakmice pokazat će što može napraviti Balakov.

- Ako me pitate može li trener u ovako kratko vrijeme napraviti momčad i igru, moram biti pošten i reći da je to teško. Međutim, u Hajduku nikad nema vremena, i to je imperativ s kojim se svi moramo boriti. Ključna nam je podrška navijača koji nas mogu podignuti u nebo, ali i pribiti na dno.

Hajduk je doveo Miličevića, Lušticu, Limu, Jamesa, Sarića i Vukovića. Je li to sve?

- Japanac Inoha bi trebao doći, iako oko njega treba riješiti još neke detalje.

Šimunić i Pletikosa?

- To su takve klase kojima su vrata Hajduka uvijek otvorena, ali oni mogu čekati 31. kolovoza kako bi odlučili gdje će nastaviti karijeru.

Inače, Hajduk ima problema oko organizacije utakmica u Austriji. Tamošnja policija poučena lošim iskustvima s navijačima, puše i na hladno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:17