BITKA ZA JOEA

Šimunić odbio Mamićevih 800.000 eura i opredijelio se za Hajduk. Modri se okreću Senegalcu Diawari!

Hrvatski reprezentativni stoper već ranije se obećao Splićanima, a čim je postalo jasno da će Šimunić uspjeti 'pobjeći' iz Hoffenheima, predsjednik Bijelih Hrvoje Maleš otišao je put Njemačke
 Duje Klarić/Cropix

Hrvatski reprezentativni stoper Joe Šimunić sutra stavlja paraf na dvogodišnji ugovor s Hajdukom. Premda se Šimunića povezivalo s najavom Zdravka Mamića da u Dinamo dolazi zvučno pojačanje za Ligu prvaka, naš se Australac odlučio za Split. Prema posljednjim informacijama, Šimunić je Mamiću okrenuo leđa, iako mu je ovaj nudio pravo malo bogatstvo - 800 tisuća eura po sezoni.

Šimunić za dolazak u Hajduk neće dobiti ni približno jednak iznos kakav je imao priliku dobiti u Zagrebu, a osnovni razlog dolaska na jug je prijem koji su mu pružili navijači Hajduka tijekom reprezentativnih priprema u Postirama na Braču. Barem se tako Šimunić povjerio krugu najbližih prijatelja, koji su plasirali ovu informaciju.

U splitsku zračnu luku Šimunić bi trebao sletjeti već sutra, nakon čega će na Poljudu potpisati dvogodišnju vjernost Hajduku.

Dinamo se okreće Senegalcu Diawari?

U vrijeme dok je Kruno Jurčić spremao trening, mala ali odvažna skupina članova IO-a kluba na čelu s predsjednikom Barišićem otišla je u posjet Hrvatima u Malmöu. Okupljeni u zajednici Jadran, domaćini su ih lijepo dočekali; uz roštilj i tamburicu i pregršt pitanja. Zanimalo ih je sve o stadionu, kartama za kunu i pomirbi svih navijača. Nekako u isto vrijeme Zdravko Mamić je na drugom kraju u hotelu Radisson Blu vodio bitku za Josipa Šimunića.

- Znam nešto o tome, ali misli su mi u ovom trenutku usmjerene prema utakmici - otpilio nas je Jurčić na tu temu.

Vijesti iz Zagreba smjenjivale su se svakih nekoliko minuta. Na trening smo stigli s informacijom kako se Joe odlučio za Hajduk, potom je netko ‘provalio’ kako ga je Mamić sa 800 tisuća eura godišnje plaće naveo da se zamisli, da bi nekako s krajem večernjeg treninga došla informacija da je Dinamo izgubio utrku za reprezentativnim stoperom i da se okreće prema Senegalcu Diawari. Čini se da će fotofiniš prijelaznog roka sve češće u orbitu bacati raznorazne Diaware i slična imena...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:17