MIZERAN POSJET

POLUPRAZAN NOU CAMP Barcelona poput Zdravka Mamića moli gledatelje da se vrate na stadion

Momčad koja je do prije godine dana imala gotovo krcat stadion za svaku domaću utakmicu, neovisno o tome tko je bio protivnik, jučer je došlo pogledati svega 38 i pol tisuća gledatelja

I dok je Real Madrid, prema njegovu treneru Carlu Ancelottiju, “odigrao najozbiljniju partiju sezone”, Barcelona je pred za nju mizernim brojem gledatelja (38.505, bojkot, unatoč apelima sličnima Mamićevim) boljim rezultatom nego igrom svladala Real Sociedad (2-0, Busquets 44, Zubikarai 60-ag).

Gostima sredinom prvog dijela nije dosuđen 11-erac (na Veli, uz isključenje Mascherana), nakon 1-0 im je zbog prigovora isključen stoper Ińaki Martínez, a drugi pogodak domaćih bio je bizarni autogol suparničkog vratara kojeg je napucao suigrač Elustondo.

Iako su domaćini imali 81 posto posjeda u prvom, a 71 u drugom dijelu nadmetanja, teško su se dodavanjima probijali u šesnaesterac, nervoza i nesigurnost učinili su svoje da tika-taka ne kuca kao nekad. Lionel Messi je ostao bez pogotka, iz slobodnjaka je pogodio gredu, a ponovno je propustio jednu veliku prigodu kakve je nekoć žmirečki realizirao, vratar Pinto (igrač utakmice) u dva je navrata bravurozno spašavao. ‘ Tata’ Martino, kažu komentatori, “mora ostati zabrinut”, a čak je i Mundo Deportivo priznao “Šampioni su imali sreće”. Uzvrat je 12. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:41