TRILER U BRUXELLESU

Partizan nakon penala u Ligi prvaka, Švicarci razbili Dinamovog krvnika!

Partizan je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošao Anderlecht i plasirao se u Ligu prvaka
Sevilla's Brazilian forward Luis Fabiano (R) vies with Braga's midfield Leandro Salino (L) during their Champion League football match at Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on August 24, 2010. AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
 AFP

U utorak su, nakon dramatičnih završnica uzvratnih utakmica 4. pretkola, nogometnu Ligu prvaka još izborili bremenski Werder i beogradski Partizan.

U Bruxellesu su se izvodili jedanaesterci, a sretniji i spretniji su bili nogometaši Partizana koji su tako izbacili belgijski Anderlecht (5-4).

Partizan je nakon beogradskih 2-2 imao velikih 2-0 u gostima, a sve zaslugama dvostrukog strijelca Clea. No, u zadnjih pola sata igre krenuo je pravi stampedo prema gostujućim vratima. Prvo je Lukaku smanjio u 64. na 2-1, a Gillet je u 71. izjednačio. Vrlo brzo nakon toga je Lukaku zabio novi pogodak, koji je neopravdano poništen zbog zaleđa.

S 2-2 je završilo i regularnih 90 minuta kao i dodanih trideset minuta. Tijekom izvođenja penala čak su tri domaća igrača promašila udarac ( Suarez, Biglia i Boussoufa), te je Partizan ugledao svjetlo velebne Lige prvaka ove sezone.

Posebnu žal mogu osjećati nogometaši i navijači Sampdorije koje su sekunde odvajale od ulaska u Ligu prvaka. Prije uzvrata na svom terenu su imali težak zadatak - morali su nadoknaditi 1-3 iz Bremena protiv Werdera.

No, već nakon trinaest minuta igre na svom terenu su nadoknadili taj minus. Vodili su 2-0 pogocima sjajnog strijelca Giampaola Pazzinija. Prvi je postigao u 8. minuti glavom, a drugi samo pet minuta kasnije i to poluvolejem iz trka.

Nakon toga su se redale šanse na obje strane, a činilo se kako je sve gotovo pet minuta prije kraja kada je Antonio Cassano petom, nekako, uspio provući loptu ispod Tima Wiesea za 3-0.

No, u trećoj minuti nadoknade je Markus Rosenberg postigao pogodak za 3-1, uveo svoju momčad u produžetke, a domaćina je pokopao sjajnim šutem Claudio Pizarro u 100. minuti.

Portugalska Braga očigledno nije bila samo iznenađenje prošle sezone u portugalskom prvenstvu, već su na startu nove šokirali Sevillu koja je bila veliki favorit za ulazak u Ligu prvaka.

Prvu utakmicu 4. pretkola Lige prvaka je Braga dobila s 1-0, a posve su odškrinuli vrata ulaska u elitno natjecanje nakon sat vremena igre na Sanchez Pizjuanu. Golovima Matheusa i Lime su vodili 2-0. Tada su Sevilli bila potrebna čak četiri pogotka, a gledatelji su do kraja vidjeli čak - pet! No, još su dva završila u domaćoj mreži za pobjedu Brage 4-3.

Igrač utakmice bio je Lima sa čak tri pogotka.

Basel je lako, s dvije pobjede, izbacio moldavski Sheriff, klub koji je kolo ranije bio koban za zagrebački Dinamo. U Baselu je bilo 1-0, u Tiraspolu 3-0.

Do 74. minute je trajala neizvjesnost, no prvo je Streller zabio za 1-0, a samo tri minute kasnije je domaćin ostao s igračem manje. Uslijedio je pravi potop, odnosno, dva pogotka Alexandrea Freija.

Red Bull Salzburg je dugo bio u igri da nadoknadi domaći poraz protiv izraelskog Hapoela 3-2. Sretno su došli u vodstvo u 42. minuti kada je Douglas nespretno zabio autogol. No, u nastavku je daleko bolji dojam ostavio domaćin. Propuštali su šanse, pogađali okvire vratiju, a da ne bude šokantne završnice pobrinuo se Zahavi koji je u 90. postavio konačnih 1-1.

Ostale uzvratne utakmice 4. pretkola Lige prvaka se igraju u srijedu.

Liga prvaka, 4. pretkolo, uzvratne utakmice:

Sevilla - Braga 3-4, prva utakmica 0-1 (Luis Fabiano 60, Navas 84, Kanoute 90 / Matheus 30, Lima 58, 85, 90)

Hapoel Tel Aviv - Red Bull Salzburg 1-1, 3-2 (Zahavi 90 / Douglas 42-ag)

Sheriff - Basel 0-3, 0-1 (Streller 74, Frei 80, 87)

Sampdoria - Werder 3-1 nakon produžetka 3-2, 1-3 (Pazzini 8, 13, Cassano 85 / Rosenberg 90+3, Pizarro 100)

Anderlecht - Partizan 2-2 nakon jedanaesteraca 4-5, 2-2 (Lukaku 64, Gillet 71 / Cleo 15, 53)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:54