GAZDA U SVLAČIONICI

'PAO JE AJAX, MOŽE I AUSTRIA! U BEČ IDETE PO PROLAZ' Mamić održao motivacijski govor igračima

 Damir Krajač/CROPIX

Motivacijski govori Zdravka Mamića odavno su pravilo u situacijama poput ove u kojoj se Dinamo trenutno nalazi. Šokantan poraz, bez novog trenera na klupi, daleko od Lige prvaka, očekivalo se da će se izvršni predsjednik pojaviti pred igračima između dva susreta s Bečanima. I, došao je u svlačionicu u petak navečer, prije zadnjeg treninga uoči utakmice u Koprivnici. Jasno, očekivala se bura, jezikova juha, Mamićev “često viđen nastup”...

Međutim, Mamić je ovoga puta bio, kako čujemo, izuzetno smiren i pozitivan, jako dobro raspoložen.

- Ajmo dečki, glavu gore. Idemo pobijediti Slaven, a onda i po pobjedu u Beč - kazao je Mamić, pokušavajući momčadi uštrcati novu dozu samopouzdanja.

- Vi vrijedite i možete igrati bolje nego što ste pokazali u srijedu, bit će bolje u Beču. Nije još ništa izgubljeno, morate vjerovati u pobjedu i prolaz. Jednom je bilo slično, izgubili smo kući od Ajaxa 0:1, otišli smo u Amsterdam i izborili veliku pobjedu. Zašto ne bi tako bilo i sad, ako je pao Ajax, može i Austria - rekao je između ostalog Mamić u obraćanju igračima. Bez ijedne ružne riječi ili povišenog tona. Očito stvarno vjeruje u prolaz i, kao što je rekao odmah nakon utakmice u srijedu, vjeruje da će Dinamo u Beču doista odigrati najbolju utakmicu sezone te izboriti veliku pobjedu. Jesu li igrači nakon gazdina nastupa bili motiviraniji nego ranije, pokazala je sinoćnja utakmica u Koprivnici.

U svakom slučaju, moguće je da u Maksimiru više nitko (osim Jurčića) ne “potone”, da se do uzvrata u utorak ipak vrati samopouzdanje i Modri zaista krenu u “nemoguću misiju” prepuni optimizma.

Zasad još nitko ne priča i ne prijeti “rezovima” i štednjom, što je znak da o Europskoj ligi apsolutno nitko niti ne razmišlja. Tih 0:2 velik je zaostatak, ali još je manje šanse bilo nakon 0:1 protiv Ajaxa. A onda je uslijedila eksplozija u Areni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:36