DRAMA U DINAMU

KOMENTAR TOMISLAVA ŽIDAKA Dinamo je talac prolaznika i profitera koji ne žele pozdraviti navijače

Jurčić je bio u pravu, ovo nije megateam nego megailuzija. Iskreno žalim što ovu bagru neće trenirati sadist Felix Magath

Ne mogu razumjeti sportske izvjestitelje iz Koprivnice, koji cvile da Dinamovi igrači pokraj njih prolaze kao pored turskog groblja. Gospodo, nije to čudno, u Dinamu gotovo više nitko i ne govori hrvatski, Zdravko Mamić plaća više prevoditelja nego europski parlament.

I zato, ne čudite se što ništa ne kažu, zašutite i vi, jer ono što oni pokazuju na nogometnom terenu, to ne zaslužuje niti jednu jedinu riječ.

I publika zna lagati

Nogometni prolaznici i profiteri, koji ne žele pozdraviti navijače, jer im ništa ne znače, koji ignoriraju novinare, dakle i kompletnu sportsku javnost, koje je “sedma sila” proglasila megateamom, što je, priznajem, jedna od najvećih laži koje smo napisali, osramotili su Dinamo protiv bečke Austrije, a ono što su pokazali u Koprivnici, dosadnije je od pecanja.

Znam da vas ne peče savjest što ste dokrajčili još jednog trenera, vaši nogometni limiti su presudili Kruni Jurčiću, koji je kriv, među ostalim, i zato što nije bio i okrutniji prema vama. I iskreno mi je žao da Dinamov trener neće biti sadist Felix Magath, koji je po brutalnim treninzima zasjenio i svog učitelja Branka Zebeca.

I publika zna lagati. Ne znam je li povijesno navijanje protiv Austrije rezultat dogovora BBB-a, ili je onih 342 navijača s policijskog popisa gledalo utakmicu “kod bake na selu” i nisu se smjeli približiti maksimirskom stadionu bliže od dva kilometra. Ali da je publika pokušavala odgurati Dinamo u pobjedu, da se pljeskalo čak i Sammiru, da se nije vrijeđalo “cigana” Mamića, sve je to istina. Zoran Stevanović iz udruge FARE, koja se bori protiv verbalnog nasilja na stadionima, ovaj put nije zaradio dnevnicu. Međutim, sva ta podrška nije doprla do emocionalnih punktova u mozgovima Fernandesa, Pinta, El Soudanija ili Sammira, oni su “profesionalno” odradili jedan od tradicionalnih Dinamovih poraza, i kao i obično, ne pada im na pamet poginuti za jednu savršenu bezvrijednu stvar, što u njihovim očima Dinamo jest. Kapetan Sammir i članovi posade...

Pogledajte si brojke

U utorak igrate u Beču. Budite frajeri, pokažite da smo bili u krivu kada smo govorili da ste limitirani i da ste u Dinamu jer vas drugi nitko nije ni tražio? Demantirajte nas, pobijedite tu Austriju, koja nije ni Real Madrid, ni Bayern, ni Manchester United. Pobrinite se i za naš “lebenstraum”, za Dinamove stoljetne frustracije. Jer ako ste Dinamu već uništili dušu, dajte barem lažnu naznaku da je Dinamo na putu da postane megamomčad. Iako, privatno mislim da ste vi megailuzija. Ako mislite da nisam u pravu, pogledajte brojke u Ligi prvaka; Real Madrid (0-1, 2-6), Ajax (0-2, 0-4), Lyon (0-2, 1-7), Paris St. Germaine (0-2, 0-4), Porto (0-2, 0-3), Dinamo Kijev (0-2, 1-1). Dvanaest utakmica, jedan bod, gol razlika 4-36. Ako lažu novinari, ne laže statistika.

Za Jarun i Green Gold

Ako niste znali, u Dinamu su igrala dvojica igrača koji su bili najbolji strijelci svjetskih prvenstava (Dražan Jerković i Davor Šuker). U Dinamu je kapetan bio Zvonimir Boban, koji je kasnije igrao u AC Milanu, Robert Prosinečki, koji je osvajao Kup prvaka, Luka Modrić je danas član Reala, Ivica Olić i Mario Mandžukić su imena koja u Bayernu izgovaraju uz naklon do poda. A odakle ste vi došli? I gdje ćete vi igrati? Da Zdravko Mamić nije tako spretan trgovac, uglavnom bi doprli najdalje do kafića na Jarunu ili Green Golda. I da ste pošteni, odrekli biste se mjesečne plaće u korist golmana Slaven Belupa Rodića, koji je vaš dobročinitelj i mecena. Nadam se da Junior Fernandes nije ponosan na svoj gol u Koprivnici...

Pobijedite u Beču, ili idite! Zagreb je grad koji je zaslužio Ligu prvaka, Europska liga je utjeha za nogometnu provinciju, za treći nogometni svijet, ali ne i za Zagreb. A vaš “talent” Dinamo uporno gura u treću europsku ligu, i zato Beč shvatite kao posljednju šansu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:26