OČAJNA STATISTIKA

PANIKA NA POLJUDU Hajduku na putu do trofeja stoji njihova najveća noćna mora - Lokomotiva!

 Ante Čizmić/CROPIX

Hajduk je na korak do svog cilja, osvajanje Kupa je imperativ, međutim, pred 'Bijelima’ je i najteži suparnik. Lokomotiva, ili kako mnogi u žargonu zovu klub s Kajzerice, 'Dinamo 2’, Hajduku je u zadnje vrijeme najveća noćna mora. Zadnji su put Splićani 'lokose’ pobijedili prije gotovo dvije godine, u svibnju 2011., u iduće četiri utakmice upisali su tri poraza i tek jedan remi.

U tri od te četiri utakmice na klupi je bio Lokomotive Tomislav Ivković (jednu je vodio Ante Čačić), koji, dakle, još nikad nije izgubio od Miše Krstičevića. Ne samo to, Lokomotiva od tog poljudskog poraza nije primila niti jedan gol od Hajduka, jednostavno, Hajduku ne Lokomotiva ne leži. Ispada da je u posljednje vrijeme 'Dinamo 2’ Hajduku puno veća glavobolja nego 'Dinamo 1’. Jer, kad je bolji Dinamo, onda se to može podnijeti , ali kad je još i njegova, praktički, druga momčad bolja onda je to uistinu frustrirajuće.

Lokomotiva je zbog svoje veze s Dinamom u posljednje vrijeme često na 'piku’ svima, od Hajduka do državnih institucija, navijača taj klub gotovo i nema, nazivaju ga umjetnim... Međutim, kad se sve te konotacije stave na stranu, momčad Tomislava Ivkovića igra vrlo privlačan nogomet. Momčad uz dobru igru krasi i dobra atmosfera, ti mladići, većinom Dinamovi, u ovom su trenutku čak i favoriti protiv 'Mišinih beba’.

Hajdukova mladost imat će publiku, podršku, ali i pritisak, jer Kup 'mora’ doći na Poljud. Ivkovićevi dječaci toga nemaju, pred njima je povijesna prilika za peharom i još jedna prilika za 'zabavu’ i šansa da se pokažu i na ljeto presele u 'pravu’ svlačionicu. Dovoljno za dva zanimljiva dvoboja i za priču o - nogometu! Jer, u sudaru Hajduka i Lokomotive moglo bi ga biti napretek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:47