SAMO BOD NA STARTU

Obala Bjelokosti skromna na početku turnira

 AFP

Obala Bjelokosti, po mnogima najveći favorit afričkog nogometnog prvenstva, odigrala je samo 0-0 u dvoboju 1. kola B skupne u Cabindi.

Didier Drogba, braća Toure ( Kolo i Yaya), Emmanuel Eboue, Didier Zokora i ostale zvijezde iz Obale Bjelokosti, selekcije pod vodstvom bosanskog stručnjaka Vahida Halilhodžića, nisu se iskazale na premijernom nastupu 27. izdanja Afričkog kupa nacija. Iako je Obala Bjelokosti ušla u dvoboj protiv Burkine Faso kao izraziti favorit, Bjelokošćani niti rezultatom, a u velikoj mjeri niti igrom nije uspjela opravdati reputaciju afričkog giganta.

Istina je da su Bjelokošćani, pogotovo u prvom poluvremenu, imali daleko veću inicijativu, ali protiv čvrste obrane Burkine Faso nisu se iskazali. U nastavku su i nogometaši Burkine Faso u nekoliko navrata priprijetili, a šansu utakmice za Obalu Bjelokosti imao je Bakari Kone u 68. minuti. Sa 5 metara je promašio gol iz čiste prilike.

Nakon što je reprezentacija Toga odustala od natjecanja zbog terorističkog napada na njihov autobus u kojem su tri osobe smrtno stradale, a još osam ih je ranjeno, u B skupini natječu se samo tri reprezentacije. Sljedeći dvoboj odigrat će 15. siječnja Obala Bjelokosti i Gana.

Afrički kup nacija, 1. kolo B skupine:

Obala Bjelokosti – Burkina Faso 0-0

Gana – Togo (otkazano)

Drogba: Shrvan sam zbog napada na Togoance

Didier Drogba, napadač nogometne reprezentacije Obale Bjelokosti i jedna od najvećih zvijezda na Afričkom kupu nacija, kaže da suosjeća s kolegama iz reprezentacije Toga koji su u petak bili meta terorističkog napada.

U rafalnoj paljbi gerilaca po autobusu togoanske reprezentacije trojica su muškaraca smrtno stradali, dvojica od njih su članovi reprezentacije, a treći vozač, dok je osmero osoba ranjeno. Vlada Toga odlučila je zbog tog čina povući svoju selekciju s natjecanja.

Drogba priznaje da je nakon terorističkog napada gerilaca razmišljao i sam povući se s prvenstva, ali je zajedno sa suigračima ipak ostao u Angoli, na poprištu 27. izdanja afričkog prvenstva.

- Događaj koji se zbio u petak sve nas je shrvao. Razgovarao sam osobno s Emmanuelom Adebayorom, o teškoj situaciji u kojoj se našao. Svi se moramo solidarizirati sa situacijom u kojoj su ne našli Togoanci i poduprijeti njihovu odluku. Žao nam je što su napustili najveće afričko natjecanje, ali to je život – izjavio je Drogba za The London Evening Standard.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:19