VREMENSKE NEPRILIKE

Najveći broj odgoda u Premier ligi od osnutka

 AFP

Broj odgođenih utakmica 21. kola engleskog nogometnog prvenstva povećao se na brojku 7. Posljednji u nizu odgođenih susreta uslijed snježnog nevremena i zaleđenih travnjaka su oni između Wigana i Aston Ville na DW stadionu i West Hama i Wolverhamptona na Upton Parku.

Susret Wigana i Aston Ville trebao se odigrati u subotu, dok su West Ham i Wolverhamton trebali odmjeriti snage u nedjelju.

- Naporno smo radili kako bi se utakmica odigrala čak i po ovakvim teškim vremenskim uvjetima, ali zakazao je sustav za grijanje. Nismo imali takvih problema do sada – rekao je menadžer Wigana Roberto Rodriguez.

Od osnutka Premier lige prije 18 godina nikad nije otkazan tako velik broj prvenstvenih utakmica kao ovog vikenda. Prethodno su, podsjećamo, otkazani dvoboji Fulhama i Portsmoutha, Burnleyja i Stokea, Sunderlanda i Boltona, te Hulla i Chelseaja koji su trebali biti odigrani danas (subota), kao i onaj između Liverpoola i Tottenhama koja je trebao biti odigran u nedjelju na Anfieldu.

Jedine dvije utakmice 21. kola Premier lige koje će se odigrati ovog vikenda su one između Arsenala i Birminghama na Emiratesu i Birminghama i Manchester Uniteda na St. Andrew'su.

U svim slučajevima utakmice su se mogle odigrati, ali su lokalna nogometna nadležna tijela savjetovala da se utakmice odgode zbog sigurnosnih razloga.

"Šteta što su utakmice morale biti odgođene, ali takvi su bili savjeti lokalnih organa. Premier liga će uskoro surađivati s klubovima kako bi se odgođene utakmice odigrale što je prije moguće", stoji u priopćenju Premier lige.

Kao i u najjačem razredu engleskog nogometa otkazane su i utakmice niželigaša, a iz Udruge nogometnih navijača (FSF) izrazili su nezadovoljstvo takvim trendom.

"Čini se da je na snazi trend odgode utakmica iako su travnjaci, stadioni kao i okolna područja u sasvim solidnom stanju. Izgleda da lokalne vlasti vrše pritisak na klubove da otkazuju utakmice. Zdravlje i sigurnost igrača su dobre stvari, ali opet ne treba biti i preoprezan", stoji u priopćenju FSF-a.

Popis odgođenih utakmica u engleskim nogometnim ligama tijekom vikenda:

Premiership:

Burnley - Stoke

Fulham - Portsmouth

Hull - Chelsea

Liverpool - Tottenham

Sunderland - Bolton

Championship (druga liga):

Crystal Palace - Bristol City

Middlesbrough - Swansea

Preston - Doncaster

QPR - Plymouth

Reading - Newcastle

Sheff. Wed. - Peterborough

Watford - Sheff. Utd.

League One (treća liga):

Brighton - Brentford

Bristol Rovers - Stockport

Carlisle - Millwall

Charlton - Hartlepool

Gillingham - Tranmere

Milton Keynes Dons - Swindon

Oldham - Leyton

Orient Southampton - Huddersfield

Southend - Walsall

Yeovil - Colchester

League Two (četvrta liga):

Aldershot - Rochdale

Bury - Darlington

Cheltenham - Hereford

Crewe - Grimsby

Lincoln City - Accrington

Port Vale - Bradford

Rotherham - Bournemouth

Shrewsbury - Barnet

Torquay - Dag Red

Notts County - Macclesfield

Morecambe - Burton

Albion Northampton - Chesterfield

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 19:35