BLOHIN UOČI DINAMA

'Momčad mi je u rasulu, izgledaju kao curice!'

Momčad kao da je u rasulu, nervozni su, a vidi se i slaba tjelesna pripremljenost. No, možemo bolje - sipao je primjedbe Blohin

Dinamo Kijev još ima velikih problema. Iako je stigao novi trener Oleg Blohin, nije uspio protresti i podignuti ošamućenu momčad tako da zagrebački imenjak stiže u najnezgodnijem trenutku i, premda se radi o sastavu kojem je i sam plasman u Ligu prvaka veliki uspjeh, ta bi utakmica mogla biti ključnom za daljnju sudbinu Kijevljana u tom natjecanju”, otprilike je sukus razmišljanja većine kijevskih medija o predstojećoj utakmici dvaju Dinama.

Čude se Čačiću

Osjeća se nelagoda i određeni oprez uoči dolaska Zagrepčana, jer stanje u klubu je prilično loše i napeto. Doduše, ukrajinski mediji, ne bez određene doze čuđenja, navode riječi trenera Dinama Ante Čačića da maksimirski div na Olimpijskom stadionu ide po pobjedu.

Nakon što je Dinamo u ukrajinskom prvenstvu iščupao pobjedu protiv osrednje Zarje (najboljim igračem utakmice proglašen je Nigerijac Taye Taivo koji je spasio Dinamo od još jednog neugodnog rezultata jer je izbio loptu iz praznog gola), Oleg Blohin nije štedio svog prethodnika Sjomina.

Optužio je igrače da su bez ideje, da su u nekim dijelovima utakmice izgledali kao curice, kako se ne može igrati kvalitetno “kad vam se tresu noge”.

- Momčad kao da je u rasulu, nervozni su, a vidi se i slaba tjelesna pripremljenost. No, možemo bolje - sipao je primjedbe Blohin, najavljujući kako očekuje novi pristup i dodatni angažman igrača.

Blohin je porazgovarao pojedinačno sa svim svojim ukrajinskim igračima, napomenuvši da sa strancima još nije stigao.

Osim toga, iznenadio je javnost time što je jednog od svojih ponajboljih igrača, Milevskog, dan ranije natjerao da odigra poluvrijeme za omladinski sastav Dinama, a onda ga bacio u vatru i protiv Zarje.

- Pa što ako je tako! Mi smo kod Lobanovskog igrali u dva dana po 90 minuta. - ljutio se Blohin na upite ukrajinskih novinara.

Igrači su svog novog šefa zbog osebujnih metoda rada već prozvali ‘nogometnim Staljinom’. Uoči utakmice protiv Zarye Blohin je ušao u svlačionicu i rekao: - Prvo, igrate u sustavu 4-4-2. Drugo, želim brz protok lopte. Treće, izađite van i igrajte. I to je bilo to, otkrili su ‘insajderi’ iz kijevske svlačionice ukrajinskim medijima.

Pohlepni izbornik

Osim problema s pripremljenošću Dinama, Blohin ima i probleme s Ukrajinskim nogometnim savezom. Naime, nije cijeloj ukrajinskoj nogometnoj javnosti dobro sjelo što je Blohin tako nenadano zamijenio klupu nacionalne reprezentacije za novčano unosniju Dinamovu, i to svega tri tjedna pred “svjetsku” kvalifikacijsku utakmicu sa Crnom Gorom. Blohin je zatražio, piše Kijevska pravda, da mu se isplate sredstva po ugovoru, a Savez nije baš spreman na takav zahvat. Novine izvan Kijeva prozivaju Igora Surkisa, predsjednika Dinama i jednog od najmoćnijih ljudi ukrajinskog nogometa, da nisu treneri u Ukrajini figure na polici koje on može uzimati i odbacivati po potrebi Dinama.

Pogotovo su nezadovoljstvo izrazili donjecki mediji, ali nisu dugo ostali bez odgovora jer su u Kijevu odmah napomenuli da Šahtjar u prvenstvu igra “na krilima sudaca”, tako da je zaiskrilo između dva konkurentska kluba, grada i političke filozofije. Naime, Kijev je “ukrajinski” grad, dok su ovi iz Donjecka stalno na meti optužbi za svoju prorusku naklonost.

Skaut za Balkan

Inače, intervju za site Dinama, dao je i Berislav Stanojević, skaut Dinama za zemlje Balkana, koji je nahvalio Zagrepčane, pogotovo je izdvojio Tonela, Šimunića, Vidu i Sammira kao stožerne igrače, napomenuvši da mnogi Dinamovi igrači trenutno igraju po najvećim svjetskim klubovima i da je klub nepresušno vrelo talenata.

- Dinamu je uspjeh i sam plasman u Ligu prvaka, i bod bi za njih bio velik kao kuća - ističe Stanojević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:41