MOBILIZACIJA U KIJEVU

Blohin napada Dinamo novim sustavom igre: 'Hrvate ćemo napasti preko krila'

“Malo vremena, puno posla. U Dinamu su se svi digli na noge. Blohin reanimira bezvoljne igrače. Proglašena opća uzbuna! Vraćamo se prepoznatljivom stilu igre preko krila”, tako grozničavo stanje u kijevskom Dinamu uoči susreta sa zagrebačkim imenjakom opisuju kijevski mediji.

Čini se da od černobilske kataklizme u Kijevu nije bilo tako napeto kao danas kad im, ni krivi ni dužni, na onemoćale noge stižu Čačićevi bojovnici koje bi, kako najavljuju tamošnji mediji, trebalo dočekati 70.000 očajnih gledatelja koji svojima “daju još jednu šansu”.

Kritike Sjominu

Stvara se dojam da je ovo utakmica kojom se odlučuje sudbina velikog kluba pa su i očekivanja velika.

Zagrepčani su u tekstovima samo usputna fusnota kad se govori o stanju u dobro izoliranom kampu kijevskoga Dinama Konča-Zaspi u kojemu igračima ne manjka ni ptičjeg mlijeka, iako se čini da je nekako ukiseljeno. Imenjacima se komplimentira pristojno i s dozom respekta, premda neki mediji već pripremaju teren za slučaj nepovoljnog rezultata, i to ne na temelju kvalitete Zagrepčana, nego na dvojbama koje potresaju domaći sastav.

- Kod Jurija Sjomina nismo znali ni sustav ni kakvu igru igramo - požalio se reprezentativac Oleg Venglinski te zatim počeo dijeliti velike komplimente novom strategu koji je na samo nekoliko treninga podigao adrenalin unjkavim igračima: - Blohin vraća igru po bokovima, što je uvijek bio naš prepoznatljivi adut koji je Sjomin iz nepoznatih razloga bojkotirao.

Javio se i Sablić

Javio se i prezreni Portugalac Miguel Veloso, i to najavom da je spreman i sposoban igrati protiv našeg Dinama, a Nigerijac Taivo ističe da je nabrusio kopačke.

Neki kijevski sportski listovi pršte entuzijazmom, iako oprezno navode - kao mogući alibi - da Blohin neće do susreta s “modrima” uspjeti sasvim podići pobjednički mentalitet igrača. Jer, “protiv Zagrepčana to još neće biti Blohinov Dinamo, bojimo se da u glavama igrača još odzvanja stara Sjominova pjesma, a nisu se riješili ni tereta koji im je na pleća nagurao stari trener”, napominje ukrajinski Sport Express.

Goran Sablić, nekadašnji igrač Kijevljana, a danas polaznik Uefine trenerske škole, originalno je nahvalio zagrebački Dinamo kao “spoj mladosti i iskustva”, upozorio Kijevljane da pripaze na Šimunića, Sammira i Čopa te kazao kako Dinamo nakon odlaska Badelja nema lidera pa je to šansa Kijevljana. No, Sablić je ipak zaželio pobjedu svom bivšem klubu i napomenuo da će u Kijev na utakmicu doći i degradirani Jerko Leko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:26