OKRZNUO RIVALA

MAMIĆ O HAJDUKU 'Splićani nemaju prijatelja, ali imaju tri igrača koje bih doveo u Dinamo'

'Generiraju sukobe prema Dinamu da bi homogenizirali svoje biračko tijelo koje se zove Torcida'
 Ronald Goršić / CROPIX

Dinamo odlično surađuje sa svim hrvatskim klubovima osim s Hajdukom. Hoćete li se pomiriti sa Splićanima?

- Mi se nismo ni svađali s Hajdukom. Jedino sam kad mi je puknuo film odaslao nekakve rečenice u stilu “prestanite više laprdati i pričati”. Mi se ne bavimo Hajdukom, želimo im da nemaju problema i budu sve bolji i bolji, konkurentniji. Ali oni se permanento bave nama, jer ne mogu podnijeti naše uspjehe, kaže izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić.

- Smatraju da je naše postojanje krivnja za njihove neuspjehe. Stalno generiraju sukobe prema Dinamu, gradu Zagrebu i HNS-u da bi homogenizirali svoje biračko tijelo koje se zove Torcida i koja ustvari upravlja Hajdukom. Oni su sebe izolirali, jedini su klub u Hrvatskoj koji nema nijednog prijatelja. Nadam se da će ta njihova politika što prije prestati i da ćemo svi skupa zajednički raditi za dobrobit hrvatskog nogometa. Hajduk i njihove navijače respektiram, naš je cilj da Hajduk bude jači. Kao što velikim koracima napreduju Rijeka, Split i Istra 1961.

Postoji li bilo koji igrač u Hrvatskoj kojeg biste željeli dovesti u Dinamo?

- Ima ih trojica iz Hajduka, ali neću kazati o kome se radi. No, tu je na sceni svehrvatski primitizivam. Kad dovodimo igrača izvana, govori se o legiji stranaca u Maksimiru, kad bismo željeli dovesti Srbina, znate i sami što bi se dogodilo, kad bismo željeli dovesti hajdukovca, onda bi ga se u Dalmaciji proglasilo izdajnikom, a jedan dio naših poklonika ne bi ih želio vidjeti u plavom dresu. A stalno želimo biti konkurentniji u Europi. Apsurd.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:50