NEMA PREDAJE

MAMIĆ IDE PO ČUDO U MÜNCHENU 'Neću parkirati autobus ispred gola jer su i igrači Bayerna od krvi i mesa!'

'Nama je glavno da mi budemo na top nivou. Sve je moguće, pa ni oni možda ne budu pravi, možda i oni promaše koju prigodu' - hrabri se trener Dinama
 CROPIX

Arsenal im je dao krila, ali ako će to biti adut u koji se uzda Dinamo na Allianz Areni, onda je bolje da nisu otputovali. Arsenal je bio jedna priča, Bayern će biti sasvim druga. U Münchenu su mnogo moćnije momčadi od Dinama padale kao metkom pokošene. Od Rome do Šahtjora.

- Dinamo mora staviti kopačke na ruke i noge te moliti Boga da Bayern ne bude Bayern - slikovito je to najavio Tomo Ivković i pogodio samu bit večerašnje utakmice. Za čudo će trebati najbolje izdanje Zagrepčana, loš dan Bayerna i obilje sreće. Pa neka kontra Pjace ili Soudanija, neki skok Taravela ili Benkovića iz prekida ili možda neka ‘nula’. Što bi se reklo, bila bi to ‘puna šaka brade’ za Dinamo.

München je nagrada

- I prije Arsenala sam rekao da je ovo nagrada za trud koji smo pružili u kvalifikacijama. I sada tvrdim da nema veće stvari od igranja na takvom stadionu protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Očekujem tešku utakmicu jer nema smisla objašnjavati protiv kakvog suparnika igramo. Pa mi o kvaliteti Bayerna možemo pričati satima. Ali, da želimo pokušati doći do čuda, to je činjenica. Jednostavno neće biti, ali dat ćemo sve od sebe - pričao je Zoran Mamić uoči polaska za Njemačku. Jedan od osnovnih zadataka u pripremi gostovanja kod Bayerna bilo je uvjeriti svoje igrače da igraju protiv igrača koji su od ‘krvi i mesa’. Respekt koji u Dinamu imaju prema suparniku lako može prijeći u strah. A onda slijedi cirkus...

- Nama je glavno da mi budemo na top nivou. Sve je moguće, pa ni oni možda ne budu pravi, možda i oni promaše koju prigodu. Vidjet ćemo.

Prije nekoliko dana smo na temu gostovanja Dinama u Bavarskoj pričali s Georgom Kochom. I on sve adute vidi na strani Bayerna osim jednog.

- Oni imaju pun stadion, ali to je publika koja dolazi gledati nogomet, a ne navijati i gurati svoj klub u pobjedu. Kod Dinama je ipak nešto drugačije. Tih nekoliko tisuća navijača mogli bi se itekako čuti na Allianz Areni - uvjeravao nas je Koch. Slično očekuje i Zoran Mamić. U Dinamu su prodali 3700 ulaznica te računaju da će i dijaspora preko svojih kanala pronaći put do tribina. A pet, šest tisuća navijača nije zanemariva brojka.

- Takva podrška nam je još jedan privilegij.

Uoči ždrijeba skupina Lige prvaka, Zoran Mamić zaokružio je Bayern na internoj kladionici.

- Osobno sam ga priželjkivao kao i put u Njemačku. Ipak sam ondje živio devet godina i veselim se povratku.

Pinto otpao

O načinu na koji će se suprotstaviti Bayernu, Mamić nije htio reći ni riječi. Sve je ostavio za posljednji sastanak uoči izlaska na travnjak. Ipak, ako očekujemo povučeni Dinamo, Mamić će nas demantirati.

- Možda ćemo biti prisiljeni za takvo nešto, ali osnovni plan je ne parkirati autobus na Allianz Areni - poručio je trener Dinama koji je u München odveo 18 igrača. Ivo Pinto ostao je u Zagrebu zbog ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:38