ODLIČNA SURADNJA

Löw i njegov stručni stožer produljili ugovor

Dosadašnji izbornik njemačkih nogometaša Joachim Löw vodit će "elf" kroz kvalifikacije za Euro u Poljskoj i Ukrajini te na turniru samome plasira li se Njemačka na njega.

Ishod je to završnih pregovora 50-godišnjeg trenera s vodstvom Njemačkoga nogometnog saveza (DFB). Osim Löwa, na dvije su godine suradnju također produljili svi njegovi suradnici iz stručnog stožera: sportski direktor Oliver Bierhoff (42), pomoćni trener Hansi Flick (45) i trener vratara Andreas Köpke (48).

- Radujemo se što zajednički nastavljamo rad s nacionalnim sastavom. Riječ je o momčadi koja ima izniman sportski potencijal i zato nam predstavlja naročiti izazov nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini – rekao je na svečanoj press-konferenciji Löw, koji u dosadašnjemu četverogodišnjem mandatu ima učinak od 39 pobjeda, osam remija i devet poraza u ukupno 56 utakmica.

Löw je karijeru na klupi reprezentacije počeo 2004. godine kao asistent tadašnjemu novopostavljenom izborniku Jürgenu Klinsmannu. Izbornik je postao 2006. godine nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Može se pohvaliti fenomenalnim rezultatima: na prošla su zadnja dva Svjetska prvenstva Nijemci zauzeli treća mjesta, dok su na Euru u Austriji i Švicarskoj igrali finale izgubivši od Španjolaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:33