PORUKA IZ DRINOVACA

Glavaš: Nisam s Mamićem dogovarao transfer Vide u Dinamo

Glavaš tvrdi da nema nikakve ingerencije nad NK Osijek. I da bi zadržao Vidu.
 Vlado Kos / Cropix

DRINOVCI - Hoće li kapetan Osijeka Domagoj Vida u Dinamo? Kada i za koliku odštetu? S obzirom na svu silu pretpostavki, doimalo se sasvim primjereno zaključak potražiti u Drinovcima... Po vlastitom priznanju, bjegunac pred zakonom i bivši predsjednik NK Osijek, Branimir Glavaš, kuću u BiH sazidao je uz pomoć Zdravka Mamića, a vjeruje se da još uvijek vuče i ‘konce’ u Gradskom vrtu. Tvrdi, nije istina da ‘ravna’ klubom, krenuo je ‘krešendom’...

- Nisam član Uprave NK Osijek, nemam nikakve ingerencije nad zbivanjima u klubu. A čak nisam siguran ni da imam dovoljno informacija na ovoj udaljenosti da bih mogao analizirati stvar - počeo je Glavaš, a mi nastavili ‘glavom u zid’...

Jeste li s Mamićem dogovarali transfer Vide u Dinamo?

- Ha-ha. Ne. Mamić je ovdje kod mene bio prijateljski. Prijatelji smo već 15 godina. Pomogao mi je u gradnji kuće, a Vida nije bio tema. Niti je Mamić iskazao interes za Vidom. Ne, nije tražio moju intervenciju - opovrgnuo je kategorički Glavaš da se kapetan Osijeka i mladi reprezentativac Hrvatske našao te večeri prije dva mjeseca ‘na meniju’.

Hipotetički, da ste sada u Osijeku, da vodite klub, kako bi ste se ponašali u trenutnoj situaciji, gdje Osijek traži više od navodne ponude Dinama od 1,500.000 eura za Domagoja?

- Moja politika vođenja kluba bila je oslanjanje na vlastite igračke snage, ali i prodaja kada za to dođe vrijeme. Koliko znam, a kako mi veli Dumančić (direktor NK Osijek Mile nap.p.), prodaja Vide nije u planu do ljeta. A sada, što se iznosa tiče, mislim da su sve te brojke nerealne. Na hrvatskom nogometnom tržištu nema kluba koji je u mogućnosti platiti 3,000.000 eura za igrača. To graniči sa znanstvenom fantastikom. Opet, nisam siguran ni je li cijena, ovo što novine pišu da Dinamo nudi, 1,500.000 eura. Ni to nije realno.

I kako biste vi ‘presjekli’ u ovim uvjetima?

- Ja bih zadržao Vidu i tražio novce za klub drugdje - zaključio je Glavaš, ostavivši i nadalje pitanja otvorenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 09:23