MEIN KAMPF

Glavaš videolinkom: Vratit ću se u Hrvatsku

Dva sata trajala je proslava pete godišnjice osnutka HDSSB-a u dvorani Zrinjevac. Na godišnjici stranke prikazan je film o Glavašu ‘Moja borba’.

OSIJEK - Premijerno prikazivanje 45-minutnog filma “Moja borba 1” o Branimiru Glavašu i njegovo direktno javljanje preko videolinka iz doma u Drinovcima obilježilo je skup održan u osječkoj Sportskoj dvorani Zrinjevac kojim je HDSSB proslavio pet godina osnutka i djelovanja stranke i udruge.

Javljanje iz doma u egzilu

Od puna dva sata, koliko je trajao taj glazbeno-plesni spektakl s redom govora čelnika stranke, sat je vremena okupljenom najužem vodstvu, članstvu i simpatizerima govorio njezin osnivač i utemeljitelj Branimir Glavaš.

Prvo je već nakon uvodnog glazbenog broja okupljenima pušten 45-minutni film naslova “Moja borba 1” u kojemu Glavaš iz svoje kuće u Drinovcima daje kronologiju svih događanja proteklih pet godina vezanih uz osnivanje udruge i stranke.

Ne štedeći tadašnji vrh Vlade i HDZ-a na čelu s Ivom Sanaderom, Glavaš tvrdi da je već tada procijenio kako je upravo Sanader bio umiješan u sve kriminalne afere u Hrvatskoj i da je bio tvorcem kriminalne hobotnice.

- Uvjeren sam da će Vrhovni sud ukinuti ispolitiziranu presudu i postupak vratiti na početak kako bih povratkom u Hrvatsku mogao nastaviti javnu bitku u svoju korist i korist HDSSB-a - poručio je Glavaš u premijerno emitiranom filmu. Preostali dio svoga 15-minutnog obraćanja skupu ostavio je za sam kraj kada se direktno, preko videolinka, iz svoga doma u egzilu, kako je sam nazvao svoj boravak u BiH, javio govoreći o aktualnom stanju u državi i bodreći svoje stranačke prijatelje.

Vizionar bez vizije

- Prije pet godina bio je početak demokratske borbe za uspostavu hrvatske regije Slavonije i Baranje s ciljem da se prije ulaska u EU cijela Hrvatska regioanlizira - prisjetio se Glavaš, dodajući kako su tri protekla izborna procesa pokazala da je Sanader bio vizionar bez vizije.

‘Skreću pozornost javnosti’

- Vlast izmišlja afere ne bi li skrenula pozornost građana sa stvarnih problema, a to je nedostatak strategije za gospodarski oporavak - dodao je Glavaš, napominjući da je upravo Jadranka Kosor kao potpredsjednica punih 7 godina bila konstanta te politike. Neprimjerenim je ocijenio i premijerkino miješanje u spot Hrvatske turističke zajednice, a ponižavajućim za narod njezino traženje autograma od američkog predsjednika Obame.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:49