KVARTET PRINOVA

Giga, Sarić, James i Lima dobili svoje dresove!

 Vladimir Dugandžić/Cropix

Kvartet prinova Hajduka predstavio se u Poljudu, "bijeli" su na neki način dugovali javnosti javno prezentiranje svojih pojačanja, tim prije što su Ivana Vukovića i Nikolu Sarića gotovo skrivali do odlaska na pripreme u Kupres, a James Dens i Ruben Lima su odigrali i javne probne treninge u Poljudu, ali se isprva stjecao dojam kako se u taboru "bijelih" nećkaju oko njihova angažmana.

No, nema više nikakvih dvojbi, sva četvorica su već uredno nastupala za Hajduk što u Tomislavgradu, što u Livnu, predstavljeni su od šefa struke Mila Nižetića kao ciljana pojačanja, a "bijeli" su ih jučer postrojili da kažu poneku riječ, predstave se. I svi sa svojim brojevima, dresovima, premda te brojeve treba primiti uvjetno, nije to još pravi službeni popis: Vuković 39, Sarić 31, James 33, Lima 28!

Ne treba dvojiti, najintrigantniji od njih je Ivan Vuković, a svi ga zovu Giga, udarni napadač crnogorske lige, dojučerašnji član podgoričke Budućnosti:

- Neobično sam uzbuđen, mnogo se novinara okupilo... ja sam prezadovoljan što sam u Hajduku, prihvaćen od suigrača već na pripremama. Nadam se da ću osvojiti i navijače, da će oni u meni prepoznati s koliko ću žara igrati za Hajduk.

Donedavno je tvorio ubojiti tandem Budućnosti s Fatosom Beqirajem, sad su na suprotnim stranama:

- Uvjeren sam da ću se u novoj sezoni radovati ja, a ne moj prijatelj Beqiraj u Dinamu! Vrijeme je da slavimo Torcida i ja – rekao je Giga.

- Svi me tako zovu od najmanjih nogu, nitko me ne zove Ivan, što ja znam kako i zbog čega, tako je jednostavno ostalo...

Znao je da u Podgorici ima navijača Hajduka, sad će ih biti još i više. Nije ni prvi Crnogorac koji nosi dres Hajduka. Zna za neke:

- Pozdravio me s najljepšim željama Mićo Folić ( Milutin, branič Hajduk i osvajač kupa 1967., iz one momčadi Vukčević, Folić, Ristić itd. op. a.). Rekao mi je da uvijek nosi prsten Hajduka, a da ga meni može dati da ga čuvam u Splitu ovih dana – nasmijao se Giga. - Znam i za Duška Vlaisavljevića koji je sad selektor naše mlade selekcije. Nadam se da ću ja ostaviti dobar utisak u Hajduku i obraniti reputaciju najboljeg strijelca Crne Gore – rekao je Vuković.

Nikola Sarić je podsjetio na svoj put, kao beba iz ratnog rodnog Sarajeva odselio je u Dansku, u Herfolge, kao super-talenta preuzeo ga je Liverpool, tri godine ulaganja u dansko čudo od djeteta. I evo - Hajduk.

- Majka mi je odavde porijeklom (iz Dugog Rata op. a.), stigao je poziv Hajduka i brzo smo se dogovorili. Treba mi novi početak, jedva čekam da odigram, odgovaraju mi sve ofenzivne pozicije. Učiš svuda i uvijek, u Liverpoolu sam naučio na profesionalni život, živiš od nogometa, ali sam ostao bez prave šanse. Jaka je konkurencija u Hajduku, nisam znao da ovdje ima tako dobrih igrača. Došao sam da pokažem što mogu, volim da sam se vratio u naše krajeve – rekao je Sarić.

Sa Jamesom, kojega zove Šime i Ruben Limom kraći su bili razgovori, pomagao je poliglot Ivica Čović, na portugalskom, premda James zna ponešto hrvatski, a Lima je svima rekao "dobar dan".

James, desni bek, starosjedilac je u HNL, igrao je za Zagreb:

- Poznata mi je veličina Hajduka, duboko sam svjestan što se od mene očekuje – rekao je, dojma smo da se brzo uklapa.

Ruben Lima, lijevi bek, donedavno mladi portugalski reprezentativac još pati od jezične barijere, a suočio se s neugodnim pitanjem zašto je lani tako malo igrao za Beira Mar:

- Nisam bio u planovima trenera, nije me vidio. Inače sam prije toga bio standardan.

Uskočio je i Nižetić da objasni kako je Lima prije toga bio standardan, da oni u Hajduku znaju kako su uzeli igrača-natjecatelja. Lima je objasnio:

- Vjerujem u rad i da će mi se pružiti prilika, trebala mi je nova sredina da se dokažem. Hajduk i Hrvatska? Kad mi je predloženo znao sam da su navijači Benfike i Hajduka veliki prijatelji i to mi je dalo dobar osjećaj. Dobro sam primljen, dobro se osjećam – kaže Lima koji je dosad pokazao sjajan centaršut iz trka, pa valja vjerovati da je to kvaliteta koja će biti od koristi Hajduku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:32