RUTINSKA POBJEDA

FOTO: RIJEKA - ZADAR 3-0 Riječani sredili bezopasne Zadrane i iskupili se za debakl u Zagrebu

U utakmici 31. kola Prve HNL Rijeka je na Kantridi pobijedila Zadar sa 3-0 (2-0). Strijelci su bili Krstanović (17-11m), Jugović (25) i Tomečak (71)
 Tea Cimaš / CROPIX

Nakon potopa u prošlom kolu Zadrani su Rijeci na Kantridi legli kao naručeni. Maksimirska četiri šoka preboljena su u 25 minuta, tj. i ranije, u uvodnim minutama utakmice jer je gotovo odmah postalo očigledno da se zadarski rebus može riješiti rutinski lako. Što je po završetku susreta u dvije-tri rečenice potvrdio i trener gostiju:

- Trebam biti kratak jer je u ovakvim situacijama red da pričaju pobjednici. Bez Tadića, a s usamljenim Ivančićem bili smo posve bezopasni po suparnikovova vrata i igrali smo preopušteno. Igralo se samo na naša vrata, time sam sve rekao - izjavio je Ferdo Milin.

Potrebe za velikom pričom nije imao ni pobjednik.

- Zbog kartona za Osijek otpadaju Krstanović i Brezovec, a mi već mislimo samo na Osijek. Ovo je pobjeda kojoj se, posebno nakon prošlog vikenda kod Dinama, ne gleda u zube. Bilo bi dobro da je bilo još malo više dinamita prema naprijed, ali ja sam zadovoljan - rekao je Matjaž Kek.

Utorak definitivno nije bio Zadrov dan na Kantridi. U 5. minuti gostima se ozlijedio kapetan Surać, a prvi su gol nehotičnim Ikićevim igranjem rukom zabili sami sebi. Priča je završila već kad je Jugović pod Matkovićevu gredu zavukao projektil za 2:0. Definitivno premalo ZD-kvalitete da bi se protiv druge momčadi u Hrvatskoj pomislilo na išta više od poraza. Rijetko su uopće prelazili centar, sa 0:3 su još i dobro prošli.

U prvom poluvremenu Kramarić & com. modrima iz Dalmacije nisu dali disati, ni proviriti na domaću polovicu travnjaka. Nije to bila neka Rijekina vrhunska nego obična partija. Još jedan dan "u uredu", koji je i igrom i rezultatom demonstrirao svu razliku u snazi (ulaganjima) riječkog i zadarskog prvoligaškog nogometa. Rijeka ima Sharbinija, Kramarića, Jugovića, Močinića, Krstanovića... Van stroja su joj Knežević, Maleš i Marić, ali može dozvoliti da na klupi ima Kvržića, Pokrivača, Alispahića, Borasa...

Pa svejedno glatko pobijediti Zadrane, koji su u 90 minuta imali jedan udarac u okvir. Milin je umjesto najavljenih 3-5-1-1 na travnjak poslao momčad u formaciji 4-2-3-1, ali to je bila tek "kozmetika". Bijeli su poslije 45 minuta lako mogli imati i veću prednost od 2:0 s kojom su, uz aplauze posve solidno popunjene Kantride, otišli na odmor. Najbolji zadarski pojedinac, da ilustracija bude jasnija, bio je vratar Mladen Matković. A jedino iritantno bilo je prelako posezanje Igora Križarića za žutim kartonima.

U nastavku ista priča. Nisu prošle ni četiri minute, a Matković je ispod grede jedva izvadio jedan žestoki Kramarićev udarac glavom te samo Sharbinijevom i Krstanovićevom nepreciznošću u udarcima iskosa slijeva bio pošteđen trećeg gola u svojoj mreži prije 50. minute. Zadar je prema Rijekinim vratima sramežljivo počeo pogledavati nakon sat vremena igre, Blažević je u 69. minuti čak dao gol opravdano nepriznat zbog zaleđa, no Tomečak je u 71. minuti krasnim golom "proglasio igre završenima".

Sve u svemu, ni po čemu spektakularna igra, ali svejedno klasična rutinska pobjeda višestruko kvalitetnije riječke momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:25