PROSLAVA ROĐENDANA

Dolazak Barçe na Poljud pod znakom pitanja

Split, 041110. Stadion u Poljudu. Nogometna utakmica 4. kola skupine G Europske lige izmedju HNK Hajduka i ruskog FC Zenita. Na slici: navijaci Hajduka.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Josko Ponos / CROPIX

SPLIT - Gostovanje Barcelone na Poljudu u kolovozu 2011. godine najavljivalo se kao vrhunac proslave stotog rođendana Hajduka, ali ta utakmica još uvijek je pod znakom pitanja. Barcelona još nije pismeno potvrdila dolazak u Split, iako su kontakti stalni, a u upravi Hajduka vjeruju da spektakularna utakmica neće propasti.

- Imali smo poziv da budemo gosti Barcelone na zadnjem “El Clasicu” na Camp Nou, ali kako smo u to vrijeme imali važne utakmice te druge obveze zahvalili smo se na pozivu. Ovu priču s Barcelonom započeli smo u mandatu predsjednika Laporte, a odlične odnose imamo i s njegovim nasljednikom Rosellom - kaže predsjednik Hajduka Joško Svaguša.

On vjeruje da će Barcelona s Messijem i društvom uveličati proslavu stotog rođendana Hajduka.

- Hajduk zaslužuje da u godini svojeg stotog rođendana odigra utakmicu s najboljom momčadi na svijetu. Naš je cilj da marketinški zaokružimo tu priču i da budemo na pozitivnoj nuli. Pregovori se nastavljaju i siguran sam da će Barça vrlo skoro potvrditi dolazak u Split - optimističan je Svaguša.

Podsjetimo, utakmicu organizira marketinška agencija Media Pro, a njihov predstavnik Pere Guardiola bio je u Splitu na pregovorima. Hajduk je potpisao ugovor i jamči da će Barçi platiti dva milijuna eura, a očekuje se da ugovor parafira i Barcelona.

Potvrđeno je da će Hajduk za rođendan 13. veljače odigrati prijateljsku utakmicu protiv Slavije iz Praga, i to je utakmica koja nosi simboliku jer su Hajduk osnovali splitski studenti u Pragu. Hajduk će gostovati u Pragu u ožujku i odigrati revanš protiv Slavije.

U službenom programu proslave 100. rođendana Hajduka najavljene su brojne manifestacije, svečane akademije, koncerti, pučke fešte, revijalne utakmice, prigodna izdanja, doku

mentarni filmovi te konačno otvaranje Muzeja Hajduka. Proslava će trajati tijekom cijele 2011. godine.

Birat će se ‘Miss Hajduka’

Promoviran je i retro dres Hajduka kojeg su nosile splitske manekenke. U tom dresu Hajduk će igrati rođendansku utakmicu protiv praške Slavije. Kao kuriozitet iz programa proslave izdvojit ćemo izbor za Miss Hajduka koji će se održati u kolovozu 2011. godine.

Na Starom placu veterani Hajduka i Dinama

U Hajduku žele da i Dinamo uveliča njihovu proslavu velikog jubileja. Dinamovci će biti posebni gosti jer planirana je utakmica veterana dvaju klubova i to u kolovozu 2011., a igrat će se na Starom placu. Mogao bi to biti sraz dviju velikih generacija, Ivićeve zlatne iz sedamdesetih i Ćirinih sinova iz osamdesetih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:39