SVAGIJEVA OSTAVŠTINA

Upitan dolazak Barcelone

Splićani bi Kataloncima mogli objasniti da im 25. srpnja ne odgovara, zahvaliti im se i obećati da će ih zvati na 200. rođendan, a potom se okrenuti nekog u Benfici...
Split, 041110. Stadion u Poljudu. Nogometna utakmica 4. kola skupine G Europske lige izmedju HNK Hajduka i ruskog FC Zenita.Na slici: Torcidina koreografija.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babic / CROPIX

Unatoč svima najavama i potpisanim predugovorima čini se da još uvijek nije sigurno da će velika Barcelona gostovati na Poljudu, što je trebao biti centralni događaj proslave 100-godišnjice Hajduka.

Zbog financijskih problema koji su u posljednje vrijeme sve prisutniji na Poljudu, vodstvo Bijelih malo se “ohladilo” od te ideje. Hajduku datum ne odgovara, Barca bi došla barem bez Mesija i još pokojeg igrača, a koštala bi, što je najveći problem, jako mnogo. Dogovorena cijena je dva milijuna eura, pa čak ako bi se ona i snizila zbog nedolaska pokoje zvijezde, Bijelima i to previše. I dok je ranije, kada je Svaguša počeo pregovarati s markentinškom agencijom Guardiolina brata Perea, novca još nešto i bilo, sada je situacija sasvim drugačija.

Hajduku je trenutno problem izdvojiti i 200 tisuća eura, koliko bi Barci trebalo platiti za predujam i tako je 'rezervirati’. Sapunar i društvo u novonastalim problemima oko adekvatnog termina navodno sada vide priliku da se 'gospodski’ izvuku iz svega. Kataloncima bi mogli objasniti da im 25. srpnja nikako ne odgovara, zahvaliti im se i obećati da će ih zvati na 200. rođendan, a potom se okrenuti nekoj od jeftinijih opcija. Spominje se Benfica, čak i Porto, radi se o velikim, ali ni približno kao Barcelona skupim klubovima.

Cijelu ideju ionako je 'gurao Joško Svaguša. Novo čelništvo očito ne dijeli njegovo mišljenje da bi se prodajom ulaznica i reklama mogao bez problema pokriti trošak dovođenja Barce, ili barem ne žele ulaziti u takav poslovni rizik. Ipak će prije donošenja konačne odluke razmisliti dvaput o svemu, 100. rođendan slavi se samo jednom.

Hajduk konačno isplatio Jerteca

Iako se u četvrtak pročulo da je na Hajdukov račun 'sjeo’ Dario Jertec, želeći naplatiti svoja potraživanja, pokazalo se da je to ipak bila lažna uzbuna.

Nije se dogodilo ništa dramatično, dapače. Kada se krajem lipnja nakon povuci-potegni pregovora Hajduk konačno uspio riješiti Jerteca, dogovorili su se da će ga namiriti s oko 300 tisuća eura. Kako bi igrač bio siguran da će mu sve biti plaćeno, Bijeli su mu izdali zadužnicu. Rate iz zadužnice u nekoliko su navrata stigle na naplatu poljudskoj blagajni, a navodno je baš jučer Hajduk isplatio i posljednje zaostatke svome negdašnjem nogometašu. O blokadi, dakle, nije bilo ni govora...

- Ma, kakva blokada, radi se samo o naplati prispjelih potraživanja po toj zadužnici. Igraču je plaćena ta rata i sve je sasvim normalno - rekao nam je jučer Hajdukov predsjednik Josip Grbić.

Napokon su se, dakle, Bijeli riješili Jerteca, odnosno 'Dadača’, kako su ga suigrači zvali. Iako je svima bio simpatičan, malo je igrao, a mnogo koštao Hajduk, oko 200.000 eura po sezoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:04