BRILJIRAO U PULI

DINAMOV MASCHERANO Vukojević: 'Spreman sam igrati stopera i do kraja karijere'

'U veznom redu više se mora trčati, dok kao stoper moraš biti koncentriran čitavu utakmicu'
 Bruno Konjevic / CROPIX

Na utakmici u Puli službeno je predstavljen Ognjen Vukojević u novoj ulozi. Dinamo već nekoliko prijelaznih rokova traži stopera, prošle zime došao je Taravel, ljetos Sigali, sad je čovjek za zadnju liniju pronađen u vlastitom dvorištu. Ognjen Vukojević protiv Istre zaigrao je u paru sa Sigalijem, odradio je svoj posao sasvim korektno.

- Igrao sam već stopera, nije mi to strana pozicija. U Kijevu sam u zadnje vrijeme također više bio stoper nego vezni, u Ligi prvaka sam znao također uskočiti po potrebi. Tako da mi to nije neka nova uloga.

Važno je što Vukojević nije Mamićevu odluku dočekao s nezadovoljstvom ili osjećajem degradacije, već naprotiv, spreman je igrati stopera koliko treba.

- Da, mogu i do kraja biti stoper, nema problema. Razgovarao sam s trenerom, rekao je da tu mogu dosta dati, ja također osjećam da mogu to odigrati. Razlika između stopera i zadnjeg veznog? Na neki način ima dosta sličnosti, jedino se u veznom redu više mora trčati, dok kao stoper moraš biti koncentriran čitavu utakmicu, pogotovo u HNL-u. Već sam rekao zimus, važno mi je samo da prođem pripreme, da budem spreman. Sad jesam, mogu ispuniti sve što se od mene traži.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:24