BEZ SANKCIJA HNS-a

Brezni: Vjerujem da će u Gradskom vrtu reagirati na pravi način

Direktor kluba tvrdi da je upravo on poslao kapetana u kladionicu nekoliko sati prije utakmice Osijeka i Rijeke koju su domaćini dobili u 88. minuti
Osijek, 170410.Mladi reprezentativac i nogometas NK Osijeka Domagoj Vida za kojeg se trenutno 'otimaju' Porto,Bayer i Borusia Dortmund snimljen je u kladionici u centru grada oko 14sati. Njegov klub klub NK Osijek igra prvenstvenu utakmicu protiv NK Rijeke u 18 sati.Foto: / CROPIX
 CROPIX

ZAGREB - Neki dan sreli smo Željka Velu u kladionici na Vrbiku, uplatio je neki sitniš na dva listića. Svi u redu iza njega samo su svoje kombinacije zgužvali i ponavljali listiće sportskog komentatora. Ne znaju ljudi da su u kovača najgora kliješta...

Lokomotiva nije u srijedu pobijedila Međimurje i Vela je, a da ni ne zna, izbio finu svotu šačici “ziheraša”. A što se tek onda događa kad među ekipu koja na TV-u gleda samo teletekst ušeta, ni manje ni više, nego Domagoj Vida!? Kapetana Osijeka uhvatio je objektiv fotoreportera ispred jedne od poslovnica “ispostave za sreću”. I to samo nekoliko sati prije utakmice u kojoj je igrao 90 minuta i u kojoj je njegov klub pobijedio Rijeku u samom finišu.

- Udruga prvoligaša HNL-a nema službenih akata kojima bi mogla reagirati na Vidin čin, ali u tom području dana je autonomija klubovima da sami sankcioniraju igrače koji se odluče na posjet kladionicama. Ja vjerujem da će u Gradskom vrtu znati reagirati na pravi način - bio je kratak Josip Brezni, povjerenik za natjecanje HNL-a.

Zvuči kao dobar vic jer Osijek sasvim sigurno neće reagirati s obzirom na to da je Domagoja Vidu u kladionicu poslao sportski direktor Dragan Vukoja. Sve bolje od boljega!

- Rekli smo da kada ih već ne ide, da se skupi neki novac pa nek’ uplate na sebe, na jedinicu. On je išao uplatiti za cijelu momčad - otkrio je Vukoja medijima.

Zvali smo ga u nedjelju da nam pojasni priču kako kapetan Osijeka može uplaćivati za cijelu momčad, ako je nepisano pravilo da se nogometaši ne smiju kladiti. Kada je čuo tko je s druge strane, samo je rekao:

“Nisam ja Vukoja”.

Čudno. Ili je promijenio telefon ili se direktor ne snalazi baš najbolje s medijima. Isto smo tako uvjereni i da se pričom o zajedničkoj uplati samo štiti Domagoj Vida. U svakom slučaju, baš nas zanima kako na ovaj najnoviji primjer iz Osijeka gledaju u Rusanovoj.

Jer, kada se kapetan momčadi šalje u kladionicu po službenoj dužnosti, onda je izvjesno da je to novi uteg na vagu onih koji tvrde da je HNL leglo nogometnih namještaljki. I zar je uopće onda čudno kada nas neki tamo Nijemci optuže za 14 sumnjivih utakmica?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:32