KRENULE PRIPREME

Balakov će svaki dan igračima držati školu

Hajdukovi igrači u subotu su imali prvi trening pod novim trenerom Krasimirom Balakovim
 Joško Ponoš / Cropix

SPLIT - Nakon dva uvodna dana koja su poslužila za liječničke preglede i upoznavanje, Hajduk je krenuo u prave pripreme s novim trenerom Krasimirom Balakovim. Iako igrački kadar još nije kompletiran, Balakov je krenuo oštro, pokazujući da je mislio ozbiljno kad je rekao da hajdukovce čeka puno rada.

Balakov je već najavio neke novosti u radu pa će tako svakog dana imati sastanke s igračima, neku vrstu teoretske nastave, gledanje videa, razgovore i sl. Hajduk je pripreme započeo u Splitu, ali će glavni posao odraditi na Kupresu te potom u Austriji.

: 22. 6. u Tomislavgradu, protivnik je Sloga Uskoplje; 24. 6. u Livnu, Troglav; 26. 6. u Tomislavgradu; HNK Tomislavgrad te 28. 6. u Mostaru, NK Branitelj. Jače provjere očekuju se u Bad Kleinkirchheimu, a tamo se odlazi 4. srpnja da bi se ostalo deset dana. Kao generalna proba poslužit će utakmica protiv Barcelone 23. srpnja. Kad smo kod te utakmice, zadnje informacije govore da je već prodano 8500 ulaznica za spektakl s Barçom, a “otišlo” je i 1400 pretplata, te da su zbog velikog interesa otvorena i dodatna prodajna mjesta diljem Hrvatske.

Što se tiče onoga najvažnijeg segmenta, a to je igrački kadar, pojačanja se još očekuju. Zasad su nova lica tek dvojica naših Australaca Miličević i Luštica. Balakov traži svježu krv, a na listi je četiri, pet potencijalnih pojačanja.

Lista je više-manje poznata, na prvom mjestu je napadač, Afrikanac iz Mađarske Foxi Kethevoame koji figurira kao vrlo izgledna prinova. Još uvijek je “vrlo živa” mogućnost povratka Mate Bilića, a na listi želja su Šimunić i Pletikosa. To su uglavnom igrači koje Hajduk želi, a sad ostaje vidjeti mogu li se ovi transferi realizirati. Balakov je najavio da nakon povrtka s Kupresa, a to su zadnji dani lipnja, želi imati definiranu momčad u kojoj će biti najviše 23, 24 igrača i trojica vratara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:46