VELIKE ŠANSE

Arsene Wenger najavio borbu za naslov prvaka

Arsenal je najefikasnija momčad u Premiershipu, u 19 utakmica zabio je 51 gol
Arsenal's French manager Arsene Wenger issues instructions during the English Premier League football match between Arsenal and Stoke City at the Emirates stadium, north London on December 5, 2009. AFP PHOTO/Chris RatcliffeFOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo.
 AFP

Nakon gostujuće pobjede Arsenala 4-1 protiv ''fenjeraša'' Portsmoutha u dvoboju 20. kola engleskog nogometnog prvenstva, menadžer ''topnika'' Arsene Wenger najavio je juriš na osvajanje titule u Premiership.

- Vjerujemo da se možemo upustiti u borbu za naslov prvaka. Imamo jako talentiranu momčad i vjerujemo u sebe. Pa tko će vjerovati u nas ako nećemo mi sami - upitao se glasno Wenger.

Iskusni francuski stručnjak doista ima razloga za zadovoljstvo. Arsenal je osvojio 16 od mogućih 18 bodova u zadnjih šest utakmica, te zaostaje samo 4 boda za vodećim Chelseajem, dva za Manchester Unitedom, ali ima i utakmicu manje od vodećeg dvojca.

Eduardo da Silva otvorio je seriju Arsenalovih pogodaka u 27. minuti. Poentirao je iz slobodnog udarca uz dosta sreće, jer se lopta odbila od jednog domaćeg igrača i promijenila smjer. Bio je to treći Duduov gol ove sezone u Premiershipu, a sudjelovao je i u akciji kod drugog gola, u kojoj je strijelac bio Nasri.

- Bila je to prava prvenstvena utakmica. Imali smo sreće kod prvog gola, ali smo nastavili s usredotočenom i dobrom igrom u kojoj su svi igrali za momčad, nitko za vlastiti učinak - smatra Wenger

Arsenal je najefikasnija momčad u Premiershipu, u 19 utakmica zabio je 51 gol. Wenger, dakako, likuje zbog toga.

- Svi govore da moramo kupiti nove napadače, a mi poentiramo sa svih strana. Nemam ništa protiv dovođenja pojačanja, ali to će ovisiti i o ozljedama Bendtnera, Fabregasa i Denilsona. Imamo puno dobrih mladih igrača, neke ste već vidjeli dosta u akciji, neke ćete možda tek vidjeti.

Sljedeći ispit ''topnici'' će imati u nedjelju, kada će u 3. kolu FA Cupa igrati protiv gradskog rivala West Hama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 00:38