KALINIĆ IGRAO

Arsenal slavio, Dudu dva puta asistirao!

Golove za Roverse zabili su Samba i Nelsen, a za Topnike Fabregas i Merida
Arsenal's Neves Denilson, left, celebrates scoring against Everton with teammate Eduardo during the English Premier League soccer match at The Emirates, London, Saturday Jan. 9, 2010. The match ended in a 2-2 draw. (AP Photo/PAA, Anthony Devlin) ** UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE - NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FAPL LICENCE - SEE IPTC SPECIAL INSTRUCTIONS FIELD FOR DETAILS **
 AP

Nogometaši Blackburna upisali su šestu ovosezonsku pobjedu u utakmici 22. kola Premiershipa. Na svom Ewood Parku Roversi su bili bolji od Fulhama 2-0.

Golove za Roverse zabili su Christopher Samba i Ryan Nelsen, a menadžer Sam Allardyce ukazao je hrvatskom napadaču Nikoli Kaliniću priliku svih 90 minuta.

Kaliniću je to bila tek druga premierligaška utakmica koju je započeo od prve minute otkako je stigao prošlog ljeta u Blackburn iz Hajduka, te 13. u kojoj je nastupio ukupno.

U drugoj dovršenoj utakmici Aston Villa je propustila kod kuće savladati West Ham, te je dvoboj na Villa Parku završio bez golova 0-0. Imao je domaćin više udaraca prema golu (18-9) kao i veći posjed lopte (56%), ali nije uspio zatresti suparničku mrežu.

U posljednjem nedjeljnom dvoboju 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je slavio na gostovanju kod Boltona na Reebok stadionu 2-0. Po jedan gol u svakom poluvremenu "topnicima" je bio dostatan za 14. ovosezonsku pobjedu, iako je Bolton opasno prijetio veći dio utakmice.

Hrvatski reprezentativac u redovima Arsenala Eduardo da Silva bio je asistent kod oba gola svoje momčadi, a prvi put u 28. minuti kada je sjajnim, munjevitim duplim pasom s Cescom Fabregasom izbacio Španjolca u priliku koju kapetan "topnika" nije propustio i s nekih desetak metara zabio je u vratarev desni donji kut svoj 10. ovosezonski gol.

Drugi gol Arsenal je zabio u 78. minuti. Akciju je pokrenuo Fabregas koji je izbacio Eduarda na lijevom boku, a ovaj je sjajno uposlio mladog Španjolca Frana Meridu (19) u kaznenom prostoru. Merida ju je odlično primio i prizemnim udarcem matirao Jussija Jaaskelainena udarcem u njegov desni donji kut. Bio je to Meridin premijerni gol u elitnom razredu engleskog nogometa.

U redovima Boltona Ivan Klasnić je odigrao do 79. minute kada ga je zamijenio Johan Elmander, dok je Eduarda u 84. minuti zamijenio Carlos Vela. I Klasnić i Eduardo imali su prilika upisati se u strijelce, ali su njegovi pokušaji bili ili neprezizni, ili su završili u rukama protivničkih vratara.

Arsenal je pobjedom ostao u tijesnoj utrci za naslov prvaka, dok je Bolton, na čijoj je klupi debitirao bivši trener Burnleyja Owen Coyle, na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice.

Premiership, 22. kolo:



Aston Villa – West Ham 0-0

Blackburn – Fulham 2-0 (Samba 25, Nelsen 54)

Bolton – Arsenal 0-2 (Fabregas 28, Merida 78)

Redoslijed: 1. Chelsea 48 (-1), 2. Manchester United 47, 3. Arsenal 45 (-1), 4. Tottenham 38 (-1), 5. Manchester City 38 (-1), 6. Aston Villa 36 (-1)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:55