ODLUKA PADA U ZADRU?

I Tomas i Bagarić spremni za dvoboj u Višnjiku!

Marko Tomas i Dalibor Bagarić trebali bi biti spremni za četvrtu utakmicu finala doigravanja
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Košarkaši Cibone krenuli su u ponedjeljak prema Zadru kako bi u utorak produžili sezonu za još dva dana. U autobusu je bila kompletna postava i svi bi, uključujući Marka Tomasa i Dalibora Bagarića, trebali biti spremni za posljednje gostovanje u Zadru ove sezone.

Hoće li to biti i posljednja utakmica momčadi koja će se teško ponovno naći na okupu u istom sastavu, ovisit će o nekoliko ključnih detalja koji su odlučili pobjednika i u prethodne tri utakmice finala.

Manjkava obrana

Pokušali smo u analizu uvući hrvatskog izbornika Joku Vrankovića, bivšeg igrača jedne i druge momčadi, ali nije se dao uvući u tu priču.

- Iz svoje sadašnje pozicije mogu samo reći da mi je drago što se Bogdanović oporavio od ozljede, što se Vukušić otvorio, što Stipčević i Perić u kontinuitetu igraju dobro. Zabrinut sam jedino zbog Tomasove ozljede. I drago mi je što će Krešin dom biti pun jer je to dobitak za košarku - bilo je sve što je izbornik rekao.

Nema sumnje da je, ukupno gledajući, Zadar dosad ostavio bolji dojam. Jusupova je momčad, predvođena Rokom Stipčevićem, lakše dolazila do realizacije, oslanjajući se na pick igru reprezentativnog kandidata s visokim igračima. Pokušala se Cibona braniti na više načina, ali ni iskakanjem centara ni preuzimanjem nisu imali previše uspjeha. Najboljom Ciboninom obranom pokazala se zona u trećoj utakmici. Poučeni iskustvom iz prve utakmice, Stipčevića su pazili na 8 metara te zatvorili vanjski šut Ružiću i Caru.

Stipčević drži ključeve

Cibonina pobjednička formula trebala bi se temeljiti na Gordonovoj obrambenoj agresivnosti na Stipčeviću. U prve tri utakmice zadarski playmakeri imali su previše prostora i vremena za kreaciju, što je dalo stabilnost napadu Zadra. U sve tri utakmice bili su blizu 80 poena (80, 77, 81). Za razliku od posljednje prvenstvene utakmice, u kojoj je Cibona slavila 91-68, a centri ubacili više od bekova, “vukovi” su u finalnoj seriji živjeli od trica. U prve dvije su promašivali, u trećoj pogađali. Povratak pravog Bogdanovića trebao bi donijeti više agresivnosti u obrani, što je Ciboni za uspjeh u Zadru nasušno potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:40