TOMAS SE VRAĆA

Ciboni u Euroligi dolaze Barca i 'pohrvaćeni' Fenerbahce

Baš kao i prošle sezone hrvatski prvak će igrati protiv Barcelone, Montepaschija i Fenerbahçea
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Jedna od prvih rečenica Zdravka Radulovića po preuzimanju trenerskog mjesta u Ciboni je da želi nastaviti na Perasovićevom tragu. Što se tiče Eurolige, odnosno njegovog ždrijeba, želja mu se počela ostvarivati. Tri suparnika u skupini su identična (Barcelona, Siena, Fenerbahçe), a umjesto Žalgirisa i Asvela Draženov dom će pohoditi Lietuvos Rytas i Choleta, također predstavnici Litve i Francuske.

- Dobili smo super skupinu s atraktivnim suparnicima, našim trenerima i igračima. Konkretnije ćemo pričati kada sve momčadi popune sastave, a vjerujem da ćemo se s Francuzima i Litavcima “potući” za prolazak u Top 16 - prokomentirao je Radulović.

Barcelona je europski prvak, a Siena dominira Italijom. Lietuvos s Anzulovićem te Fener sa Spahijom, Ukićem i donedavnim “cibosom” Tomasom dat će skupini dodatni hrvatski štih. No, navijače Cibone više zanima tko će nositi dres hrvatskog prvaka jer se s današnjeg stanovišta (otišli Tomas, Gordon, Vukušić) svaka skupina čini teškom. Talijanske novine raspisale su se da Bojan Bogdanović samo čeka istek Fibinog roka 21. srpnja i čim se sazna da novčani zaostaci nisu uplaćeni potpisat će za Romu...

- Neka oni pišu što god žele, ali mi ne sjedimo mirno nego vučemo poteze kako bi ga zadržali, kao i ostale igrače koji su pod ugovorom. Optimističan sam da ćemo složiti mladu i što bolju momčad s velikim potencijalom s kojom ćemo biti konkurentni u svim natjecanjima - zaključio je Radulović.

Euroliga počinje 20. listopada, a sustav natjecanja nije se mijenjao.

Ždrijeb Eurolige:

Skupina A: Caja Laboral, Maccabi, Partizan, Prokom, Žalgiris, kvalifikant

Skupina B: Olympiacos, Real Madrid, Unicaja, Virtus Roma, Bamberg, kvalifikant

Skupina C: Barcelona, Montepaschi Siena, Lietuvos Rytas, Fenerbahçe, Cibona, Cholet

Skupina D: CSKA Moskva, Panathinaikos, Valencia, Efes Pilsen, AJ Milano, Olimpija

Cedevita u Moskvu, Zagreb na Kanare, Zadar čeka suparnike

Zagrebački klubovi dobili su težak ždrijeb u debijima u kvalifikacijama Eurokupa. Cedevita će igrati protiv moskovskog Dinama, a Zagreb kontra Gran Canarije. Obje prve utakmice igraju se 29. rujna u Zagrebu, a uzvrati 6. listopada. Poraženi će se preseliti u skupine Euroizazova u kojemu je Zadar izravni sudionik.

U skupini G Višnjik čeka poraženog iz utakmice Apoel/Benetton te pobjednici dvoboja Leiden/Pinar Karsiyaka i Etha Nikozija/Artland Dragons. Ukoliko ispadne od Španjolaca, Zagreb će biti u skupini G s Krkom, Telekom Bonnom te pobjednikom kvalifikacija Helios/Prostejov. Cedeviti je zajamčena skupina F s Lokomotivom iz Kubanja te pobjednicima utakmica Minsk/Antwerp i Steaua/Kijev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:44