NE IDE BEZ ŽIŽIĆA

Cedevita i dalje bez europske pobjede

Poraz od Chalona vjerojatno je Cedevitu izbacio iz konkurencije za drugi krug Eurochallenge kupa
Zagreb, 021209.Sutlinska vrela.Kosarkaska utakmica EuroChallenge kupa, 2. kolo skupina D, KK Cedevita - Chalon ( Francuska ).Na slici: Sommerville Marcellus 11, Damjan Rudez 9.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Bez Andrije Žižića i s obranom kakvu su igrali u prvom poluvremenu, košarkaši Cedevite ne mogu pobjeđivati ni skromnije momčadi od Chalona. Tako je momčad iz Podsuseda i dalje bez pobjede u Eurochallenge kupu.

No, to neće bitno utjecati na raspoloženje u klubu. Koliko god se trudili pokazati da im je bitno što će učiniti u ovom nadmetanju, to se protiv Chalona moglo vidjeti samo u jednoj četvrtini. U trećoj dionici utakmice za potpuni preokret bilo je dovoljno samo malo agresivnije zaigrati u obrani, pogoditi otvorene šuteve i istrčati nekoliko protunapada. Tako su domaćini zaostatak od 12 poena s poluvremena u samo deset minuta pretvorili u plus (63-61).

Ne, nisu Cedevitini košarkaši bili bezvoljni. No, da su po svaku cijenu željeli pobijediti Chalon, onda Žižića problemi s petom ne bi ostavili izvan konkurencije za utakmicu. I to bi bilo dovoljno. Gostujući centar Tillman, koji je u ključnim trenucima poentirao iz drugog napada, ne bi se prometnuo u igrača utakmice (24 p, 12 s).

- Loše smo otvorili utakmicu, dopustili im previše otvorenih šuteva. Primili smo 46 poena tijekom poluvremena, što je previše protiv bilo koje momčadi - rekao je Damjan Rudež.

- Pokušali smo se vratiti, trudili se i uspjeli u trećoj četvrtini, ali za pobjedu u ovakvim utakmicama treba i sreće. Nismo smjeli promašiti sedam bacanja u posljednjoj četvrtini. Vidjelo se da imamo veliku rupu pod košem kad nema Žižića - rekao je trener Slobodan Subotić koji je, suprotno najavama, ubacio Marina Baždarića u momčad i koristio ga čak 20 minuta, nauštrb mladog Dina Butorca koji je u prvoj četvrtini ubacio devet poena i onda zaigrao tek u posljednje tri minute.

- Možda bi bilo bolje, a možda i lošije - filozofski je zaključio Subotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 00:12