KRAJ TRAKAVICE

Anderson ostaje (samo) Amerikanac

Izbornik košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša završio je priču oko Alana Andersona

ZAGREB - Ne postoji opći konsenzus oko nastupa stranaca za reprezentaciju. Vijest da bi Alan Anderson mogao nastupiti za Hrvatsku nije dobro prihvaćena u javnosti, medijima, a ni među igračima. Stoga sam odlučio staviti točku na i, te završiti cijeli slučaj. Na ovaj potez odlučio sam se zbog mira u kući. Moram napomenuti da su za Hrvatsku željeli zaigrati David Hawkins koji je igrao za Romu dok sam tamo bio trener, te Fred House koji je igrao za Partizan - obrazložio je Jasmin Repeša u svom obraćanju svekolikoj javnosti.

To što se javnosti obratio “cyber” načinom, možda je za ovu priču važno, a možda i nije. Naime, Repeša je prekinuo sve oblike komunikacije s hrvatskim novinarima početkom prošlog tjedna i oglasio se na službenim stranicama HKS-a. Baš kao što je i počela, kurtoaznim razgovorom novinara i Andersona na izlasku igrača iz zaparene svlačionice u Trnskom, tako je priča otišla u “fade out” nakon što smo je iskoristili u dnevno-sportsko-političke-senzacionalističke svrhe. Normalan i očekivan ishod ove “igre pokvarenih telefona”…

Anderson tako neće postati “veći Hrvat od Rojsa - domoljub s rukom na srcu - voli nas - a mi njega još više” i ostat će samo odličan košarkaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:24