ODLUKA U VIŠNJIKU

Aco Petrović: Laž je da nije bilo kontakta na Baždariću

Zadar i Cedevita od 18 sati u Višnjiku biju boj za finale play-offa košarkaša
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Aco Petrović i Cedevita dobili su što su željeli. Majstoricu polufinala košarkaškog doigravanja u kojoj ih samo tih 40 minuta dijeli od finala. A u njemu, kao što je trener još u subotu rekao, sve je moguće...

- Možda mi 40 minuta odigramo zonu, možda njih neće ići šut i eto nas u finalu.

Petorica isključena

Dva dana kasnije priča više nije zvučala tako jednostavno. Zona 1-2-2 je opet bila tema.

- I u utakmici koju smo izgubili Zadar ju je loše napadao, ali je te promašaje kompenzirao skokovima u napadu. Bez obzira na sve dobro što nam je donijela, ne planiram da od početka krenemo s njom. Cilj je ne dozvoliti Zadru da se brzo odlijepi jer će, što će vrijeme više prolaziti, biti sve nervozniji.

Na žalost ljubitelja sporta, nakon završnice druge utakmice i naguravanja u kojem su isključena petorica igrača (svaki kažnjen s po 1500 kuna), suđenje i nezadovoljstvo zadarskog trenera Danijela Jusupa izbilo je u prvi plan.

- Nakon što sam pogledao snimku mogu reći da je laž da nije bilo kontakta na Baždariću i suci su imali pravo to procijeniti prekršajem. Ne znam zašto je Jusup tako reagirao, ali sam siguran da će tenzije biti više nego u ranijim utakmicama. Povišene tenzije pretpostavljaju i više gledatelja od 2000 u prvoj utakmici...

Provokacija za gledatelje

- Ako ih bude pet ili šest tisuća, onda možemo biti ponosni što smo isprovocirali takav odaziv publike. Sigurno neće biti lako, ali spremni smo napraviti veliko iznenađenje.

Prvi finalist je poznat, to je Cibona čiji igrači redom za suparnika priželjkuju Cedevitu... - Logično je da žele cijeli finale odraditi u Zagrebu, iako to meni kao treneru ne ide u prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 00:15