PLAVA KRV NA JADRANU

SIN PRINCA EDWARDA U UMAGU Lord Nicholas Windsor: Oženio sam Splićanku i vezan sam uz Hrvatsku

Vojvoda od Kenta, lordov otac, uskoro slavi 80.rođendan, te u Wimbledonu uručuje pehar pobjedniku
 Wikipedia

Među poznatim osobama koje ovaj tjedan prate zbivanja na 26. izdanju umaškog ATP turnira našla se i jedna plave krvi. Poseban gost novog direktora Lawrencea Frankopana je lord Nicholas Windsor, član britanske kraljevske obitelji.

Radi se o najmlađem sinu princa Edwarda, vojvode od Kenta, koji je sin princa Georgea i time bratić kraljice Elizabete II. Lord Nicholas je prapraunuk kralja Georgea V. S našom ga zemljom povezuje to što mu je žena Paola Doimi Frankopan, danas lady Nicholas Windsor, podrijetlom iz Splita.

Paola je sestra direktora Lawrencea i kada pod sve to podvučete crtu, lord Nicholas predstavit će se kao čovjek koji ima čvrste spone s Hrvatskom.

Prvi posjet Istri

- Ovo mi nije prvi put da sam kod vas, ali je prvi put da sam u Istri. Hrvatska je zemlja moje supruge pa smo mnogo puta dolazili ovamo - objasnio je 44-godišnjak iz Londona.

Najsnažnija poveznica lorda Nicholasa i tenisa jest njegov otac. Vojvoda od Kenta, koji će uskoro proslaviti 80. rođendan, predsjednik je teniskog All England Cluba te u Wimbledonu tradicionalno svake godine uručuje pehar pobjedniku i poraženom u finalu.

- Jako puno puta gledao sam tatu kako uručuje trofeje. Ja još nisam imao priliku, ali nadam se da ću biti vješt kao i on. Što se, pak, igranja tiče, u tome sam očajan. No, u mečevima uživam pa ću ih i ovdje sigurno pogledati nekoliko - dodao je lord Nicholas.

Domaćinima je zahvalio na “jako toploj dobrodošlici” te dodao da su Umag i Istra, koliko ih je dosad uspio vidjeti, prekrasni.

Lord Windsor bi bio u nizu za krunu da 2001. godine nije postao prvi muški član kraljevske obitelji u više od tri stoljeća koji je prešao na rimokatoličku vjeru. Studirao je teologiju na Oxfordu, a danas je pokrovitelj velikog broja humanitarnih organizacija i član Pontifikalne akademije za život pri Svetoj Stolici.

Upoznali se na zabavi

Nicholas i njegova supruga upoznali su se na zabavi u New Yorku 1999., a vjenčali su se 2006. u crkvi Svetog Stjepana u Vatikanu. Prvi sin Albert Louis Philip Edward rodio im se godinu dana kasnije, drugi Leopold Ernest Augustus Guelph 2009., a treći Louis Arthur Nicholas Felix prije samo dva mjeseca.

- Sinovi su ti koji me odvlače na teniski teren. Kako rastu, tako žele sve više igrati pa se možda i ja malo popravim - nasmijao se lord Nicholas koji se inače aktivno zalaže za zabranu abortusa i o tome je pisao u više uglednih svjetskih listova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:46