BIVŠI DINAMOVAC

INTIMNI POGLED U SVIJET HRVATSKOG NOGOMETAŠA Upoznajte novog Sammira

Bivšem Dinamovom igraču odlazak iz Zagreba donio je preporod. SP će napokon pokazati je li zaista uspio izbaciti iz sebe sve ono zbog čega su ga godinama razapinjali. Izbornik i suigrači mu vjeruju, sada još samo mora uvjeriti naciju i - majku svojeg djeteta s kojom odnos nikad nije bio kompliciraniji
 Boris Kovačev/CROPIX

Dojučerašnji crni vitez Maksimira i vitez tame zagrebačkih noći, nakon španjolskog preporoda koji mu se dogodio u madridskom Getafeu, u euforiji je ostvarenja svog najvećeg sna.

Kao hrvatski reprezentativac, 26-godišnji Sammir igra u rodnom Brazilu, nakon što ga je u Španjolskoj u red doveo njegov privatni trener Marin Dadić. Mladi asistent na Kineziološkom fakultetu digao je Mamićeva otpisanog Filha iz mrtvih. Nekad prezrenog zagrebačkog pijanca, nogometaša koji je pijan noćio u policiji, ljubitelja žena i noćnih klubova, igrača kojemu su često nepravedno zaboravljali njegove zasluge za ulazak Dinama u Ligu prvaka, Dadić je doveo do Nike Kovača.

Djetinjstvo bez oca

Izbornik ga na sva usta hvali nakon prijateljske utakmice s Australijom, prije koje je Sammira na aerodromu u Salvadoru dočekala svita od trideset ljudi, prijatelji i članovi obitelji, među kojima i Sammirov otac Adailton s kojim nogometaš godinama nije kontaktirao. Naime, Sammir je bez oca ostao kad su mu bile četiri godine. Otac se jednostavno pokupio i nestao, Sammirova je mama morala sama odgajati dvoje djece. Tek prije nekoliko godina Sammir i otac obnovili su kontakt, no kako je hrvatski reprezentativac svojedobno povjerio novinarima, ne čuju se baš često.

Dobro upućeni izvori kažu da će izbornik naše reprezentacije Sammira na Svjetskom prvenstvu stavljati u igru zadnjih 20 minuta, pola sata.

- Igrat će se u Brazilu, a kad se ostali umore, tko će se u džungli bolje snaći od Brazilca - kaže izvor.

I dok Sammir proživljava karijerne snove - igra doma, protiv svoje zemlje koja ga nije afirmirala kao igrača, a nakon Brazila svi očekuju i novi, zdrav početak u klupskoj karijeri - u privatnom životu nije mu sve blistavo.

Među spomenutim društvom koje ga je dočekalo u Salvadoru nije bila njegova zaručnica Yasmin Chemin (26) s kojom ima sina Noaha i s kojom je godinama u krajnje turbulentnoj vezi. Više ga je puta ostavila, jednom i tijekom trudnoće, a razlog je bilo njegovo divljanje i besprizorno tulumarenje po Zagrebu. Zadnji put pomirili su se u jesen 2013., pa se bivši nogometaš Dinama u siječnju ove godine sa zaručnicom i sinom Noahom preselio u Madrid.

Žene i alkohol

Iako se činilo da će se veza konačno smiriti, Sammir je od travnja navodno opet sam, nikako da se vjenča sa svojom Yasmin, profesoricom engleskog jezika. U rano proljeće s društvenih mreža bio uklonio slike Yasmin - ona je između brojnih prekida sa Sammirom imala i ljubavnu vezu sa sunarodnjakom Luisom Martinsom de Almeidom - no po nekim nedavnim njegovim statusima mogli bismo zaključiti da opet tuguje jer nije s njom. Tako je uz svoju razgolićenu sliku objavio status s pitanjem: “Padnem li ti ja ikad napamet... Bilo kad?”

Ovih je dana njegova fatalna Yasmin, pak, otkrila da će navijati za Hrvatsku.

“Moje srce nema dvojbe. Neka mi Brazil oprosti, ali imam poseban razlog. Ajmo, Hrvatska”, napisala je na društvenoj mreži, iz čega se može naslutiti da i dalje voli Sammira, unatoč svim cirkusima koje joj je priredio neumorno trčeći za suknjama i punom čašom.

Sammir je posljednjih dana posve koncentriran i nabrušen na Svjetsko prvenstvo pa u postovima ne spominje Yasmin. “Počinje bitka i mi znamo kako dobiti rat”, napisao je uoči natjecanja u Brazilu. Upućeni izvori, tvrde da je Svjetsko prvenstvo Sammiru šansa da se smiri i privatno i profesionalno.

- Ako mu nastupi u hrvatskoj reprezentaciji osiguraju odlazak u neki bolji, veći klub od Getafea, moguće je da se konačno pribere, pomiri sa zaručnicom i počne doista živjeti kao ozbiljan čovjek i nogometni profesionalac - komentira naš izvor.

Yasmin je više puta izgubila povjerenje u njega zbog flertova s brojnim ženama i bila je razočarana razuzdanim zaručnikom. Nakon jednog prekida podijelila je svoju utučenost sa svima na društvenoj mreži: “Ne vrijedi ni za kim plakati. Ako već plačeš, podigni glavu da ti suze ne padaju tako nisko kao što je pao onaj za kojim plačeš”.

Sammir je upoznao Yasmin još dok je igrao za Atlético Paranaense u Brazilu tijekom noćnog izlaska. Nastavili su se dopisivati, dogodila se ljubav. Kada im se 2011. godine u srpnju rodio sin Noah, barem prema njegovim izjavama, činilo se da će se smiriti.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju priloga Jutarnjeg lista Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:28