PREPAO SUNARODNJAKE

SAMMIR PORUČIO BRAZILCIMA 'Ova Hrvatska posjeduje klasu da napravi rezultat za pamćenje'

'Kad me izbornik posjetio u Madridu rekao je da nema puno igrača i da računa na mene'
 Tom Dubravec / CROPIX

Kako doživljavate pohvale Nike Kovača, pitali smo Sammira.

- Naravno da mi je drago, ne ti trebalo biti drugačije. Gode mi izbornikovi komplimenti, ovdje nije teško igrati jer okružen sam vrhunskim majstorima.

Za koliko ste minuta spremni?

- Maksimalno. Sto posto. Ako me izbornik odabere da počnem utakmicu dat ću sve od sebe da izdržim svih 90 minuta. Cilj mi je u svakom trenutku napraviti što više i da Hrvatska slavi.

Sad svi ponavljaju da se Sammir promijenio, da je konačno postao profesionalac, negda je dobivao kazne, čak i od 100.000 eura za nedisciplinu u Dinamu, barem formalno, ovog časa su izborniku puna usta komplimenata na njegov račun. Zašto mu je trebalo tako dugo, toliko godina?

- Mogu reći da u Zagrebu nisam bio sretan i da sam upao u crnu rupu. Bilo mi je najvažnije da odem iz Zagreba i to je to. Kad samo došao u Španjolsku vidio sam da se ne može drukčije nego marljivo raditi i sportski živjeti. To sam shvatio i počeo trenirati kao nikad. Drago mi je što sam ovdje, rezultati su došli.

Previše su mu popuštali u Dinamo, to je sukus. Kad ne bi bilo tako vjerojatno bi u Maksimiru shvatio ono što je u Getafeu. Došavši pred zid odlično je reagirao.

- Kad me izbornik posjetio u Madridu rekao je da nema puno igrača i da računa na mene. Istaknuo je da samo puno treniram, a on će me pratiti. Igrao sam bolje, ostalo je sve išlo dobrim tijekom.

Jeste li očekivali takvu pozornost brazilskih medija? Svakodnevno ste priča...

- Nisam. Iskreno. Ali ja sam tu rođen, drago mi je što me sada svi znaju, to mi je samo poticaj da i dalje napredujem i pružam sve od sebe. Želim da svi budu zadovoljni sa mnom kad se jednog dana vratim u Brazil. Borim se da odbijem što važniju ulogu na Mundialu, I još nešto, želim biti čim duže u reprezentaciji. Igrajući s takvim majstorima učim, napredujem...

Sjećate li se Francuske 1998. kad je Hrvatska osvojila brončanu medalju?

- Sjećam se, tada samo počeo igrati nogomet, gledao sam neke utakmice tog Mundiala. Pamtim da mi je samo Davor Šuker bio u glavi jer je zabio puno golova. Oni su tada bili iznenađenje.

Može li se slično ponoviti?

- Može. Imamo kvalitetne igrače, svi su u vrhunskim klubovima u Europi, posjedujemo klasu da napravimo rezultat za pamćenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:54