LICE S OŽILJKOM

‘Ratnik iz naroda’ je osjetio glad u djetinjstvu, a danas je gladan golova!

Carlos Tevez, napadač kojeg Argentinci zovu ‘killer s instinktom’, klasični je primjer nogometaša kojeg je ‘lansirala’ ulica i koji se sam probijao do velike pozornice. Sanja postati svjetski prvak
 Reuters

ZAGREB - Argentinci slave Lionela Messija kao novog Diega Maradonu, ali oni obožavaju i ‘El Apachea’, 26-godišnjeg napadača Manchester Cityja Carlosa Teveza, koji je na ovom mundijalu pokazao da je ‘ratnik iz naroda’, a ne samo igrač jak na jeziku.

Rođen je u zloglasnom Fuerte Apacheu u predgrađu Buenos Airesa, i odrastao je u okruženju kriminala, droge i nezaposlenosti. Tevez je klasični nogometaš s ulice kojem ništa nije palo s neba. Za fanove na Rio de la Plati Carlitos ima dodatnu cijenu jer je u životu sve morao sam izboriti. Čak i mjesto u argentinskoj momčadi na Svjetskom prvenstvu. Jer treba upasti u sastav u tako žestokoj napadačkoj konkurenciji - pokraj golgetera Gonzala Higuaina, najboljeg igrača finala Lige prvaka Diega Milita i Maradonina budućeg zeta - Sergija Agüera.

- Diego mi je došao u sobu i rekao: znam da ćeš ti zabiti na SP-u - kaže miljenik argentinskih masa.

Nije Carlitos na visokoj cijeni samo kod trenera. Anketa među argentinskim ženama pokazala je njegovu iznimnu popularnost kod suprotnog spola. Čak 80 posto ispitanica izjasnilo se da Teveza želi gledati u argentinskom dresu na mundijalu. Uporedbi radi, drugi je na toj ‘ljestvici popularnosti’ bio Leo Messi (75 posto).

Ljepota u ovom slučaju nije mjerilo. Ožiljak, koji mu se proteže od desnog uha do prsnog koša, daje pečat njegovu licu. Kao desetomjesečna beba doživio je veliku traumu. Zaliven je kipućom vodom... Estetske kirurgije kategorički odbija:

- Želim da me ljudi vole ovakvog kakav jesam i kako se ophodim prema njima...

U djetinjstvu i ranoj mladosti dobro je upoznao što znači glad. Danas zarađuje milijune, zahvaljujući pogocima za Bocu Juniors, brazilski Corinthians i engleske premijerligaše - West Ham, Manchester United i trenutačno ‘City’.

- Rođen sam za nogomet. Da nisam uspio, ne znam što bih napravio sa životom - kaže Tevez, priznavši da je razmišljao i o glazbenoj karijeri.

Osmijeh mu je zaštitni znak, a omiljen je u društvu i zbog humora. Neobuzdanog je temperamenta i užasno ga pogađa nepravda. Osjetio je to na svojoj koži i Maradona, kada je protiv Meksika zamijenio svog najboljeg igrača. Otrovne geste 1,73 metra visokog nogometaša rječito su pokazale što misli o tom izbornikovu potezu. Uz dva gola, osjećao se kao da je za nešto kriv...

U svim svojim klubovima Tevez je kolekcionar trofeja, ali jedan mu još uvijek nedostaje:

- Svake noći sanjam da sam postao svjetski prvak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:25