LJEPOTICE NA MUNDIJALU

Miss Argentine: Niko Kranjčar je najljepši!

Argentina će biti prvak svijeta! To se može zaključiti nakon natjecanja misica u Convention centeru na Trgu Nelsona Mandele. Misice četvrtfinalista Svjetskog prvenstva doputovale su u Johannesburg. Najljepše žene Brazila, Argentine, Španjolske, Urugvaja, Paragvaja, Njemačke, Nizozemske i Gane, kandidatkinje svojih država u natjecanju za Miss svijeta okušale su se u izvođenju “penala”.

Nisam mogao propustiti to natjecanje. Nikad još nisam bio niti na jednom izboru za miss, nikad još nisam razgovarao niti s jednom misicom. Osim s Anicom Kovač, suprugom Roberta. Znao sam da od nje neće biti ljepše, jer je ona “misica svih misica”, ali ipak sam odlučio pogledati svjetsku žensku ljepotu, osjetiti dio glamoura Mundiala. Ženske kolegice sa svih svjetskih lokacija koje prate SP bile su u većini, što je sasvim normalno. Ipak je to biznis za ljepši spol. Misice su se prvo pojavile u raskošnim atraktivnim haljinama i prekrižile noge sjedajući na svoje stolice. Pogled na te dugačke ekstremitete s kojim hodaju po zemlji bio je uistinu atraktivan. Fotoaparati su radili na sve strane, a ja sam uglavnom brisao naočale kako slika ne bi bila mutna.

Crna pantera

Onda su cure otišle u garderobu i presvukle se u dresove svojih reprezentacija. Novinari nisu smjeli s njima u garderobu. Natjecanje se odvijalo kao “pravo”, počevši od četvrtfinala. Svaka djevojka pucala je “penal” svojoj protivnici s kojom se njena reprezentacija sastaje u četvrtfinalu SP-a. Pravila su bila jasna, pobjeđuje ona koja postigne više golova. U četvrtfinalu je misica Brazila bila bolja od Nizozemske, “crna pantera” iz Gane od one iz Urugvaja, Argentinka od zgodne plavuše iz Njemačke, a raskošna Španjolka od visoke crne Paragvajke. U polufinalu je Gana pobijedila Brazil, a Argentina Španjolsku.

Finale je bilo uzbudljivo, a Argentinka je sa 3:2 bila bolja od Španjolke. Makar sam ja navijao za miss Španjolske jer je “mala” izgledala briljantno. Ako se mene pita, Španjolska je prvak svijeta!

Miss Argentine je dobila malu kopiju pehara koju će podići kapetan najbolje reprezentacije na ovom SP-u. A ja sam dobio priliku porazgovarati s njom. Naravno, prvo je slijedilo fotografiranje.

- Messi je najbolji, a Higuain je najljepši nogometaš Argentine - kazala mi je nasmiješena misica.

Naravno, da nisam trebao pitati tko će biti prvak svijeta.

- Argentina!

S obzirom da 'mala’ studira u Londonu, te da se dobro razumije u nogomet, pitao sam poznaje li kojeg hrvatskog nogometaša i koji joj se najviše sviđa?

- Znam za Luku Modrića i Niku Kranjčara! Niko je najljepši, ha, ha, ha....

Nakon svega priređena je sjajna gozba, uživalo se u raznim delicijama i vrhunskim vinima, na priredbi koju je organizirao AIPS pojavila se elita Johannesburga.

Čini mi se da bih vrlo rado pratio izbor za miss.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:28