MEDIJSKI RAT

‘Prestrašeni Nijemci boje se tri lava’

Dio njemačkih i engleskih žutih medija trudi se što više uvrijediti i poniziti nedjeljne suparnike
 Reuters

ZAGREB - Rat, jer ga oni sami takvim nazivaju, traje i između engleskih i njemačkih medija. Novinarima je često dobra priča važnija od rezultata nacionalne reprezentacije pa obje strane uživaju u bockanju “vječnog neprijatelja”.

Ferdinand zaziva novih 1-5

U Engleskoj je Star subotnje novine otvorio već klasničnim “It’s a war” (To je rat), dok se Mirror i Sun naslađuju odličnom fotografijom koju su dobili sa safarija njemačke reprezentacije. Nogometaši iz kaveza turističkog vozila gledaju tri lava koji se u njihovoj blizini bezbrižno šetaju i izležavaju.

“Pogledajte tko se boji tri lava”, “Nijemci prestrašeno gledaju u tri lava”, “Uplašene njemačke mačke”, “Zvijezde drhtale dok su gledale tri lava”, samo je dio natpisa koji su začinile te fotografije. Čisto kao podsjetnik zaboravnima spomenimo da je “tri lava” jedan od nadimaka engleske nogometne reprezentacije. Snove nacije potakao je i Sun čiji kolumnist Rio Ferdinand poručuje “Pogledajte ovo i ponovite!”, a pogled je usmjeren prema fotografiji iz ljeta 2001. i semaforu na kojem piše: “Olimpijski stadion München, Njemačka - Engleska 1-5”.

Ruganjem odgovara njemački tabloid Bild koji je ponudio pet usporedbi pod zajedničkim nazivom “naši dobri dečki protiv engleskih huligana”. Igrači su ocrtani u crno-bijelim tonovima, a neke stvari iz života igrača su iskrivljene i pretjerane, valjda kako bi uvrede bile jače. Dakle prema Bildu...

Vjerni nasuprot varalica

Mirni ribič Klose voli iskrenost, a beskarakterni oženjeni otac dvoje djece Terry spava sa suigračevom djevojkom. Lahm ima vlastite dobrotvorne organizije, a Defoe nosi grudnjak svoje voljene kao šešir. Vjerni Müller je oženio svoju prvu djevojku, dok je varalica Ashely Cole suprugu prevario pet puta.

Özil planira osnovati zadrugu za razmjenu školaraca između njemačkih i doseljenih obitelji, a Gerrard, kojeg je kraljica ranije okrunila, nije se ponio nimalo viteški kada je istukao DJ-a jer mu se nije svidio njegov izbor glazbe. Mertesacker vozi Golf, ima fond za pomoć djeci te se u civilnoj službi brinuo za invalide, a skandalozni Rooney posjećuje bordele i sudjeluje u barskim tučnjavama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:38