POLICIJA NEMOĆNA

VIDEO: HOBI IZ PAKLA Napiju i iskoriste djevojke, a zatim snimke objave na Facebooku kako bi ih ponizili

 Screenshot

Ozloglašena skupina tinejdžera s Novog Zelanda poznata pod imenom 'Roast Busters', postala je poznata po tome što im je oblik zabave 'pokupiti' djevojke, nekada i maloljetne, napiti ih, a zatim seksualno iskoristiti. Nakon toga snimke cijelog događaja objave na društvenim mrežama kako bi ih ponizili.

Ono što je najgore je to da im policija ne može ništa, jer niti jedna žrtva do sada nije skupila dobvoljno hrabrosti kako bi ih prijavila.

- Radi toga ne možemo kazneno progoniti. Očito je da su žrtve previše traumatizirane onim što im se dogodilo - izjavio je detektiv Bruce Scott.

Novinari lokalne postaje 3 News istražili su kako funkcionira zloglasna skupina. Došli su do saznanja da koriste Facebook i to ne samo kako bi privukli djevojke, nego i kako bi ih javno osramotili.

- Ovo što radimo shvaćamo ozbiljno. Neki misle kako je to šala, ali nije - rekao je jedan od mladića na videu koji je objavljen na društvenoj mreži.

- Pokušajte vi privući toliko djevojaka. Teško je, to je posao, ne radimo to radi zabave - priča mladić.

Prije pet mjeseci su počeli objavljivati na Facebooku snimke na kojima bi imenovali djevojke koje su iskoristili, a tim putem su i pozvali druge mladiće da im se pridruže.

- Mi ne biramo djevojke. Neke nan prilaze kako bi se družile s nama. One znaju kakvi smo i što mogu očekivati - brane se mladići.

Jedna od žrtava, inače maloljetnica, prepričala je što joj se dogodilo.

- Cijelo vrijeme sam bila onesviještena jer sam popila previše alkohola. Spavala sam s trojicom u isto vrijeme, može se reći da su me silovali - izjavila je neimenovana djevojka.

Skupina je oformljena 2011. godine, a policija je priznala kako od tada vode istragu nad njom. Oni tvrde da su razgovarali s puno djevojaka u protekle dvije i pol godine te da prate Facebook stranicu skupine, koju smatraju moralno upitnom ali ne i nezakonitom.

- Željeli bismo nešto postići radi djevojaka, ali bez dokaza ne možemo ništa - priča detektiv Scott. On je dao do znanja da su izdali upozorenje skupini.

- Rekli smo im da je njihovo ponašanje na rubu kaznenog djela, te smoi im rekli da prestanu to raditi. Neki mladići i njihove obitelji su popustili te vjerujemo da više nisu dio skupine - kaže detektiv Scott.

Jedan od njih je rekao kako im je prvo takvo iskustvo bilo zabavno te da se osjećao kao muškarac.

- Mislio sam kako će to biti velika stvar, svi će znati za Roast Busterse - dodao je mladić.

Novinari 3Newsa su kontaktirali Facebook, a samo dva sata kasnije sumnjiva stranica je izbrisana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:48