MORALNA NIŠTARIJA

SLIKALA SE S MRTVIM TIJELOM I STAVILA TO NA INSTAGRAM! Sada ju čeka izbacivanje iz škole

Srednjoškolku iz Limestonea u Alabami koja se u mrtvačnici fotografirala uz mrtvaca i postavila tu fotografiju na Instagram čeka izbacivanje iz škole.

Neimenovana učenica je za vrijeme posjeta Sveučilištu Birmingham i njihovoj sveučilišnoj mrtvačnici koju imaju u sklopu medicinskog odsjeka - snimila selfie s mrtvacem. Ova terenska nastava bila je organizirana ne bi li učenici savladali gradivo iz područja anatomije i doniranja organa.

Ona se u prednjem planu smije, a u pozadini je mrvo tijelo nepoznatog čovjeka.

Učenici su pod stručnim vodstvom i nastavnicima bili u mrtvačnici da savladaju praktičan dio nastave, no kadaveri su svi bili prekriveni plahtama.

Učenica je uspjela nakratko maknuti plahtu s jednog tijela, zauzela je pozu, fotkala se i postavila takvu fotografiju na Instagram.

O incidentu su obaviješteni roditelji, škola je izdala priopćenje u kojem se duboko ispričavaju obitelji preminulog i Sveučilištu u sklopu kojeg se nalazi i mrtvačnica koju su posjetili.

Također napominju da je ovakvo ponašanje učenice neprihvatljivo i duboko nemoralno, te konstatiraju da se razmišlja o njenom isključivaju iz škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 17:10