STIŽE NJEMAČKA ERA

LÖW: Pokazao sam da nisam idiot, još godinama ćemo biti u vrhu!, SABELLA: Ponosan sam na momčad!

Joachim Löw je otišao do kraja, nakon kontinuiteta među najbolja tri, titula je spala kao prirodan slijed. Tijekom prvenstva mijenjao je neke ideje u igri, u prvom redu vratio je Lahma na desnog braniča, nije se uvrijedio na kritičare koji su mu to sugerirali nego ih poslušao i – sada slavi. Dugo je plesao oko pehara, slikao se sa svima i svakim, dao si je oduška.

- Ovo je nevjerojatan osjećaj. Igrali smo protiv odlične ekipe i dokazali koliko vrijedimo i koliko smo dobro radili. Bilo je puno kritika, no mi treneri dokazali smo da nismo idioti. Da znamo posao. Imamo puno mladih igrača, neki nisu niti bili ovdje, tako da vjerujem kako ćemo još godinama biti u vrhu ili na vrhu svjetskog nogometa. Možda je ovo samo prvo od naših zlata koje ćemo osvojiti.

Alejandro Sabella bio je jako blizu, ali gorčinu dugo neće isprati. - Jako sam tužan je nismo osvojili naslov, ali vrlo sam ponosan na momčad. No, oni nisu samo moj ponos, nego ponos nacije. Vodim velike igrače i veliku ekipu. Čestitam im, zavrijedili su komplimente za trud koji su napravili tijekom cijelog turnira. Sve su prevladali, prošli su nedaće, koje bi se odrazili na svaku momčad. Mi smo i finale igrali bez Di Marije. Imali smo dvije čiste šanse i mogli smo osvojiti.

Pohvalio je i Nijemce. - Oni su sila, i sjajna momčad koja svako malo nešto osvaja, ili bude blizu toga. No, mogli smo ih pobijediti, sve je bilo otvoreno. Suparnik je imao dan više odmora, usto igrao je lakše polufinale, to se osjetilo na kraju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:22